Wij helpen je op weg

Op zoek naar de juiste locatie voor jouw bedrijf?

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Zowel voor vestigen als voor uitbreiden. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? We helpen je graag jouw ideale vestigingslocatie in Zeeland te vinden.

Ik zoek een locatie
Topsectoren voor ondernemers die zich willen vestigen of uitbreiden in Zeeland

Topsectoren

Zeeland heeft zijn sporen al verdiend in tal van sectoren, er zijn er enkele die echt aantrekkelijk voor het vestigen of uitbreiden van een bedrijf. Ook zijn er binnen Zeeland tal van samenwerkingsinitiatieven actief om grote sprongen te maken op het gebied van circulaire economie en energietransitie om zo jouw bedrijf te helpen verduurzamen.

Chemie - Onderhoud fabriek

Jouw chemische bedrijf vestigen in Zeeland

Een van de grootste chemische clusters van Noordwest-Europa biedt faciliteiten, symbiosekansen en een strategische locatie voor zowel chemiebedrijven als toeleveranciers. Zeeland biedt bovendien unieke voordelen voor pyrolyse van plastics.

Jouw agrifood bedrijf vestigen in Zeeland

In Zeeland zetten we hard in op de eiwittransitie en de provincie maakt stevige ontwikkelingen door op het gebied van robotisering in de sector. Zeeland biedt met name voordelen voor de productie van insect-gebaseerde proteïnen, plantaardige vleesvervangers en aquacultuur op land.

Jouw logistieke bedrijf vestigen in Zeeland

Strategisch gelegen, sterk netwerk van multimodaal transport en congestievrije verbindingen.

Jouw bedrijf vestigen op het energieknooppunt van Nederland

Zeeland is hét energieknooppunt van Nederland met een mix van offshore wind-, zonne-energie, duurzame waterstof, een sterke circulaire economie en innovatie.

De voordelen van zaken doen in Zeeland

5 redenen om te vestigen in Zeeland

Zeeland ligt aan de Europese top3-haven North Sea Port en tussen twee andere havens van wereldformaat. En het mooie is: er is nog ruimte om je hier te vestigen.

In Zeeland werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid intensief samen en worden de lijntjes kort gehouden. Hierdoor kun je snel schakelen en vergroot je jouw kansen tot innovatie, succes en het aantrekken van talent voor de toekomst.

Zeeland kent goede uitvalswegen met nauwelijks files of oponthoud. Niet op de weg, niet op het water en ook niet in het dataverkeer. Dat maakt transport snel, efficiënt en betrouwbaar.

In Zeeland weten we dat je samen meer bereikt dan alleen. De vele innovatieve samenwerkingsverbanden leveren je veel interessante connecties en waardevolle kansen op.

De kust, grote variatie aan festivals, ruime woningen, goede scholen, nauwelijks files en een enorm aanbod aan restaurants. Het leven in Zeeland is mooi en dat zorgt voor gelukkige, actieve medewerkers.

Diensten

Hiermee kunnen we je ondersteunen bij het vestigen of uitbreiden van jouw bedrijf in Zeeland.

Subsidies en stimuleringsregelingen

Subsidies en stimuleringsregelingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de financiering van jouw onderneming in Zeeland. Naast de gunstige vennootschapsbelasting in Nederland bieden zowel de regionale als de Nederlandse overheid én Europa vele betrouwbare regelingen waar je van kunt profiteren.

Juridische en fiscale zaken

Of je nu een (hoofd)kantoor, productielocatie, R&D, logistieke operatie of start-up wilt vestigen of uitbreiden in Zeeland, het is belangrijk je goed te laten adviseren over welke rechtsvorm hier het beste bij past.

Matchmaking

Een goed zakelijk netwerk is van groot belang. Maar in een nieuwe markt de weg vinden naar de juiste contacten is best lastig. Wij maken je wegwijs.

Vergunningstrajecten

Als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Dan is het belangrijk dat je de juiste vergunningen aanvraagt en dat je deze zo goed en volledig mogelijk indient. Hulp van een expert kan vergunningstrajecten dan ook flink versoepelen.

Selectie van locaties

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? Wij weten het. We helpen je graag jouw ideale vestigingslocatie in Zeeland te vinden.

Ondernemersverhalen

Lees waarom deze bedrijven kozen voor Zeeland en hoe wij hen hebben kunnen helpen.

Vestigen

E-commercebedrijf Alternate koos voor Zeeland vanwege de ligging aan de A4

Nico Bommeljé, directeur van e-commercebedrijf Alternate koos ervoor om het bedrijf te vestigen en uit te breiden in het Zeeuwse Tholen. De ligging aan de A4 was hiervoor doorslaggevend.

Vestigen Investeren Agrifood

Voor Kingfish Zeeland was de keuze voor Zeeland snel gemaakt

Kingfish Zeeland profiteert in Zeeland van een goede locatie, de sterke aquacultuursector, een strategische ligging en een financiering voor haar innovaties.

Investeren Agrifood

Zeewierpioniers Zeewaar

In 2013 heeft Zeewaar in het Zeeuwse Kamperland de eerste zeewierboerderij van Nederland opgericht en sindsdien werken zij als zeewierpioniers aan de verdere ontwikkeling van dit innovatieve vakgebied. Wij ondersteunden het bedrijf bij vestigen, met netwerkcontacten en financiering.

Investeren Vestigen

Bio Base Pack Europe kreeg ondersteuning bij vestigen en financiering

Het innovatieve Biobase Pack Europe en moederbedrijf HemCell® zijn door Impuls Zeeland ondersteund bij vestigen en financieren van het bedrijf in Zeeland.

Vestigen

Ørsted: Zeeland uitstekende infrastructuur

De Deense windparkenbouwer Ørsted koos in 2017 voor een basis in de haven van Vlissingen van North Sea Port voor de bouw en het onderhoud van de windparken Borssele 1 en 2.

Vestigen

DSV Solutions ging voor een gunstige ligging

DSV vestigde zich met ondersteuning van Impuls Zeeland in 2019 op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen, vanwege de gunstige ligging tussen Rotterdam en Antwerpen.

Vestigen

Goes is de perfecte locatie voor Timesavers International B.V.

Timesavers International B.V. doet internationaal zaken vanaf bedrijventerrein de Poel in Goes. "Impuls Zeeland beschikt over de contacten die ik nodig heb bij mijn groeiplannen."

Albert voor Zeeland Refinery
Vestigen

Zeeland Refinery: achterlandverbindingen cruciaal

Zeeland Refinery: "de locatie aan de Westerschelde en de goede verbindingen met het achterland waren van groot belang bij de vestigingskeuze en zijn nog steeds cruciaal."

Vestigen

Amels & Damen: Vlissingen ideale vestigingslocatie

AMELS en DAMEN hebben in Vlissingen ongeëvenaarde werffaciliteiten hebben voldoende ruimte voor groei.

Vestigen

Team Industrial Services gelooft in samenwerking

Industrieel dienstverlener Team Industrial Services koos voor Zeeland vanwege de gunstige ligging, de loyale medewerkers en de vele samenwerkingsverbanden die bedrijven ondersteunen.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder!

Ga in gesprek met onze experts.

Laura Walhout

Foreign Direct Investments Manager

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Albert Meiresonne

Manager Foreign Direct Investments & International Trade