Verduurzamen

De vraag naar energie neemt sterk toe. Tegelijkertijd raakt energie uit fossiele brandstoffen op waardoor de prijs ervan stijgt. Een transitie naar duurzame en hernieuwbare energie is noodzakelijk. Impuls Zeeland ondersteunt de ondernemer bij het maken van deze transitie en het hergebruiken van reststromen.

Digitalisering en automatisering

Digitalisering en automatisering is inmiddels de spil van de innovatiestrategie van het bedrijfsleven. Van het digitaliseren van jouw boekhouding, aan de slag gaan met digitale marketing tot het toepassen of ontwikkelen van autonome processen in de logistieke sector, de mogelijkheden zijn breed, maar hoe ga je hier mee aan de slag? Waar kan jouw bedrijf sprongen maken?

Verduurzamen en versterken van de Zeeuwse economie

Topsectoren werken aan innovatie

Wij stimuleren innovatie bij ondernemend Zeeland. We werken samen aan belangrijke ecosystemen van topsectoren als agrifood, chemie en procesindustrie, toerisme en logistiek. Ontdek meer over deze sectoren.

Topsectoren in Zeeland

Maak kennis met onze projecten

Wij inspireren bedrijven en helpen ondernemers op weg met hun plannen door middel van begeleiding, financiering en projectontwikkeling. Zowel met sectorspecifieke innovaties als met de overkoepelende thema’s circulaire economie, energietransitie en digitalisering. Bekijk de projecten en programma's die wij uitvoeren.

Ondernemersverhalen

Van idee naar business, we sparren graag met jou hoe we vernieuwende ideeën kunnen realiseren. Deze ondernemers gingen je voor.

Investeren

Bayck - de fiets is pas het begin

Van prototype naar grootschalige productie is geen eenvoudige stap. Angelo Jansen stond eind 2019 voor deze uitdaging met zijn bedrijfsidee Bayck en vond in Impuls Zeeland een waardevolle tipgever en sparringpartner.

Internationaliseren

Waar liggen jouw kansen op de buitenlandse markt?

Marc en Tjeb van Zeeuws biermerk Dutch Bargain kwamen er via het Export Accelerator Program achter waar hun markt ligt in het buitenland.

Investeren

Groentepasta uit reststromen: Circulair én gezond!

VIDEO • Door Linsie haar deelname aan de Financieringstafel West-Brabant/Zeeland hebben we haar geholpen met financiering voor haar bedrijf en verovert ze binnen no-time de Nederlandse markt voor groentepasta.

Toerisme Innoveren Investeren

Verduurzamen watergebruik Camping Olmenveld

Camping Olmenveld werkt aan het circulaire hergebruik van al het water op hun camping en maakte hiervoor gebruik van het Fonds Vrijetijdseconomie.

Investeren Digitaliseren

Provispo digitaliseert voetbalclubs

VIDEO • Hoe zet je technologie in bij voetbal? Provispo weet het! Zij leveren, installeren en bieden ondersteuning bij innovatieve camerasystemen voor voetbalclubs.

Innoveren

vdP International

"Met behulp van de financiering van InnoGo! hebben wij apparatuur aangeschaft en een prototype ontwikkeld om dit typisch Zeeuwse product op een andere manier te bereiden. Naast de financiering hebben InnoGo! én Impuls bijgedragen aan de marktintroductie middels veelzijdig advies."

Vestigen Agrifood

Enough maakt plantaardige proteïnen in Sas van Gent

De fabriek van het Schotse Enough maakt sinds september 2022 in Zeeland eiwitten uit schimmels die gebruikt worden voor vleesvervangers.

Innoveren Toerisme Investeren Verduurzamen

Duurzaam energieverbruik Camping Weltevreden

Camping Weltevreden kreeg als eerste een lening via het Fonds Vrijetijdseconomie en realiseert hiermee zijn plan voor een gasloze camping.

Investeren

Van frustratie naar doorbraak

René Riemens ontwikkelde zijn onderneming door en kwam tot een grote internationale doorbraak met behulp van onze ondersteuningsmiddelen.

Innoveren

SWYCS

"InnoGo!, het Zeeuws Participatiefonds en Zeeland in Stroomversnelling hebben in verschillende stadia voorzien in de kapitaalbehoefte die SWYCS had om hun infrastructuur door te ontwikkelen. Impuls heeft vanuit InnoGo! advisering én financiering geleverd om SWYCS een stap verder te brengen."

Innoveren Logistiek Investeren

HelloContainer

HelloContainer is dé digitale oplossing voor het exporteren van containers. Wij hebben het bedrijf ondersteund in verschillende groeifasen.

Innoveren Verduurzamen Toerisme

Een duurzaamheidsscan bij B&B Nachtje in de kerk

Hoe kun je een historisch bedrijfspand verduurzamen? De eigenaren van B&B Nachtje in de Kerk zochten onze hulp en gingen aan de slag met een duurzaamheidsscan.

Internationaliseren Agrifood

De juiste contacten vinden in het buitenland

Famateq is een Zeeuws bedrijf in de agri-tech sector. Zij zochten contacten in Azië om zaken mee te doen en denken er aan om uit te breiden richting de Verenigde Staten. Benieuwd waar zij de tijd vandaan halen om zich te oriënteren?

Neem contact op met onze expters

Wij helpen je innoveren

Op zoek naar ondersteuning of een juiste connectie? We gaan graag met je in gesprek over jouw innovatieve idee om te kijken hoe wij jou verder kunnen helpen.

Carola Helmendach-Nieuwenhuize

Projectmanager Circulaire economie

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Remco de Rijke

Projectmanager Logistiek en Energie

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood

Laurens Meijering

Projectmanager Agrifood

Kees-Jan Grin

Projectmanager Circulaire Economie & Energietransitie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie