Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.
Rogier en Leonie bij de bouw van het Roompot hoofdkantoor in Goes

Vestigen

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar waar moet je rekening mee houden? Welke vergunningen zijn er nodig? Wij helpen je op weg met de juiste contacten en kennis.

Hulp bij internationaal zakendoen

Grenzeloos ondernemen

Over de grens ondernemen betekent groei, maar er komt veel bij kijken. Het brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen waar je nog geen kennis van hebt, omdat de focus vooral ligt op je producten en/of diensten. Met welke wetten en regels moet ik rekening houden? Zijn er regelingen waar ik gebruik van kan maken? Hoe vind ik de juiste partners? Hoe zit het met de cultuur in dat land? Hoe zit het met belastingen? Wie zich hierin verdiept bereikt veel meer.

Vragen over internationaal zakendoen?

Wij helpen je verder

Wij bieden ondersteuning aan bedrijven die voor het eerst internationaal zaken willen gaan doen, maar ook aan bedrijven die al langere tijd op de internationale markt opereren.

Matchmaking

Een goed zakelijk netwerk is van groot belang. Maar in een nieuwe markt de weg vinden naar de juiste contacten is best lastig. Wij maken je wegwijs.

Handelsmissies

Neem deel aan handelsmissies. Ga mee op reis en maak kennis met potentiële partners en/of klanten. Bouw aan een eigen netwerk in de regio waar jij wilt ondernemen.

Exportbevordering

Krijg inzicht in het exportproces. Wij brengen je in contact met ons netwerk van lokale partners die je o.a. kunnen vertellen over wet- en regelgeving, belasting en kansrijke sectoren.

Landeninfo

Ondernemen is per land anders. Verdiep je in de lokale cultuur, gewoontes en regelgeving van een ander land. Wij helpen je hierbij door je toegang te geven tot interessante landeninfo.

Brexit Adjustment Reserve

Ben jij getroffen door de BREXIT? Met EU-Handelsprogramma BAR krijgen ondernemers ondersteuning bij het verbreden van hun afzetmarkten.

Enterprise Europe Network

EEN ondersteunt innovatieve ondernemers kosteloos bij internationaliseringsvragen zoals zakenpartners vinden, financieringsadvies of begeleiding bij verduurzaming.

Subsidie Individuele beursdeelname (SIB)

Ben jij mkb-ondernemer en wil je met jouw bedrijf deelnemen aan een beurs in het buitenland? Met de subsidie kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van jouw beursdeelname.

Ondernemersverhalen

Wij onderhouden warme banden met de ondernemers waar we mee samenwerken. We vinden het belangrijk om de Zeeuwse ondernemer te inspireren met relevante cases van ondernemers die we konden helpen met hun internationale plannen

Internationaliseren Agrifood

Van Dijke Groep

Van Dijke Groep uit Sint-Philipsland ontwikkelt machines voor de agrarische sector. Hierbij wordt vooral gehandeld via lokale dealers. Impuls Zeeland heeft vooral geholpen met het leggen van diverse contacten.

Internationaliseren

VAM Watertech exporteert ook in corona-tijd wereldwijd

VAM Watertech is actief in één van de cruciale sectoren, namelijk agrifood (AGF). Het bedrijf exporteert haar AGF waterzuiveringsmachines nog steeds wereldwijd

Internationaliseren

Chevaldo

Als je de beste wilt worden in een hele specifieke branche, dan wil je al snel ook over de grenzen heen kijken. Dat is ook het geval bij Chevaldo, een productie- en plaatsingsbedrijf voor de hippische sport in Vlissingen.

Internationaliseren

Medisol

Medisol, leverancier van AEDs (Automatische Externe Defibrilators), gevestigd in Vlissingen, heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 iedere wereldbewoner binnen 6 minuten de beschikking over een AED heeft. Een ambitieus doel wat hen er toe aanzet om heel bewust over de grenzen te kijken naar mogelijkheden.

Innoveren Internationaliseren

KV Techniek

Met een goed product, komt de vraag vanuit het buitenland misschien vanzelf, maar daarmee is internationaal zaken doen nog niet automatische een feit. Dat ondervond KV Techniek uit Goes.

Internationaliseren

Colsen Groep

Voor innovatieve bedrijven zoals de Colsen Groep uit Hulst is de Nederlandse markt simpelweg te klein. Het zijn met name de problemen in verre landen, waar de uitdagingen voor Colsen liggen.

Neem contact op met onze experts

Wil jij grenzeloos ondernemen?

Wij helpen je verder!

Arno Sijnesael

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)

Kristel Snoeij

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)

Albert Meiresonne

Manager Foreign Direct Investments & International Trade

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Laura Walhout

Foreign Direct Investments Manager