Rogier en Leonie bij de bouw van het Roompot hoofdkantoor in Goes

Vestigen

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar waar moet je rekening mee houden? Welke vergunningen zijn er nodig? Wij helpen je op weg met de juiste contacten en kennis.

Hulp bij internationaal zakendoen

Grenzeloos ondernemen

Over de grens ondernemen betekent groei, maar er komt veel bij kijken. Het brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen waar je nog geen kennis van hebt, omdat de focus vooral ligt op je producten en/of diensten. Met welke wetten en regels moet ik rekening houden? Zijn er regelingen waar ik gebruik van kan maken? Hoe vind ik de juiste partners? Hoe zit het met de cultuur in dat land? Hoe zit het met belastingen? Wie zich hierin verdiept bereikt veel meer.

Vragen over internationaal zakendoen?

Wij helpen je verder

Wij bieden ondersteuning aan bedrijven die voor het eerst internationaal zaken willen gaan doen, maar ook aan bedrijven die al langere tijd op de internationale markt opereren.

Matchmaking

Een goed zakelijk netwerk is van groot belang. Maar in een nieuwe markt de weg vinden naar de juiste contacten is best lastig. Wij maken je wegwijs.

Handelsmissies

Neem deel aan handelsmissies. Ga mee op reis en maak kennis met potentiële partners en/of klanten. Bouw aan een eigen netwerk in de regio waar jij wilt ondernemen.

Exportbevordering

Krijg inzicht in het exportproces. Wij brengen je in contact met ons netwerk van lokale partners die je o.a. kunnen vertellen over wet- en regelgeving, belasting en kansrijke sectoren.

Landeninfo

Ondernemen is per land anders. Verdiep je in de lokale cultuur, gewoontes en regelgeving van een ander land. Wij helpen je hierbij door je toegang te geven tot interessante landeninfo.

Brexit Adjustment Reserve

Ben jij getroffen door de BREXIT? Met EU-Handelsprogramma BAR krijgen ondernemers ondersteuning bij het verbreden van hun afzetmarkten.

Enterprise Europe Network

EEN ondersteunt innovatieve ondernemers kosteloos bij internationaliseringsvragen zoals zakenpartners vinden, financieringsadvies of begeleiding bij verduurzaming.

Ondernemersverhalen

Wij onderhouden warme banden met de ondernemers waar we mee samenwerken. We vinden het belangrijk om de Zeeuwse ondernemer te inspireren met relevante cases van ondernemers die we konden helpen met hun internationale plannen

Internationaliseren Agrifood

Van Dijke Groep

Van Dijke Groep uit Sint-Philipsland ontwikkelt machines voor de agrarische sector. Hierbij wordt vooral gehandeld via lokale dealers. Impuls Zeeland heeft vooral geholpen met het leggen van diverse contacten.

Internationaliseren

VAM Watertech exporteert ook in corona-tijd wereldwijd

VAM Watertech is actief in één van de cruciale sectoren, namelijk agrifood (AGF). Het bedrijf exporteert haar AGF waterzuiveringsmachines nog steeds wereldwijd

Internationaliseren

Chevaldo

Als je de beste wilt worden in een hele specifieke branche, dan wil je al snel ook over de grenzen heen kijken. Dat is ook het geval bij Chevaldo, een productie- en plaatsingsbedrijf voor de hippische sport in Vlissingen.

Internationaliseren

Medisol

Medisol, leverancier van AEDs (Automatische Externe Defibrilators), gevestigd in Vlissingen, heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 iedere wereldbewoner binnen 6 minuten de beschikking over een AED heeft. Een ambitieus doel wat hen er toe aanzet om heel bewust over de grenzen te kijken naar mogelijkheden.

Innoveren Internationaliseren

KV Techniek

Met een goed product, komt de vraag vanuit het buitenland misschien vanzelf, maar daarmee is internationaal zaken doen nog niet automatische een feit. Dat ondervond KV Techniek uit Goes.

Internationaliseren

Colsen Groep

Voor innovatieve bedrijven zoals de Colsen Groep uit Hulst is de Nederlandse markt simpelweg te klein. Het zijn met name de problemen in verre landen, waar de uitdagingen voor Colsen liggen.

Vestigen

E-commercebedrijf Alternate koos voor Zeeland vanwege de ligging aan de A4

Nico Bommeljé, directeur van e-commercebedrijf Alternate koos ervoor om het bedrijf te vestigen en uit te breiden in het Zeeuwse Tholen. De ligging aan de A4 was hiervoor doorslaggevend.

Vestigen Investeren Agrifood

Voor Kingfish Zeeland was de keuze voor Zeeland snel gemaakt

Kingfish Zeeland profiteert in Zeeland van een goede locatie, de sterke aquacultuursector, een strategische ligging en een financiering voor haar innovaties.

Vestigen

Musim Mas voelt zich welkom in Nederland

In 2014 investeerde de Indonesische producent van palmolie Musim Mas Group in een nieuwe fabriek op het Dow-terrein: Maschem BV. Impuls Zeeland heeft het bedrijf, één van de grootste palmolieproductenten ter wereld, ondersteund bij hun vestiging in Zeeland.

Vestigen

LUXimprove vergrootte haar netwerk

Importeur van led-verlichting LUXimprove profiteerde van het brede netwerk van Impuls Zeeland.

Vestigen

Lineage Logistics koos voor congestievrije verbindingen

Lineage Logistics, voorheen Kloosterboer, koos voor een goed bereikbare locatie, goede relatie met overheden en vele mogelijkheden voor ontwikkeling. Dat vond ze in Zeeland.

Vestigen Investeren

Bio Base Pack Europe kreeg ondersteuning bij vestigen en financiering

Het innovatieve Biobase Pack Europe en moederbedrijf HemCell® zijn door Impuls Zeeland ondersteund bij vestigen en financieren van het bedrijf in Zeeland.

Vestigen

Ørsted: Zeeland uitstekende infrastructuur

De Deense windparkenbouwer Ørsted koos in 2017 voor een basis in de haven van Vlissingen van North Sea Port voor de bouw en het onderhoud van de windparken Borssele 1 en 2.

Albert voor Zeeland Refinery
Vestigen

Zeeland Refinery: achterlandverbindingen cruciaal

Zeeland Refinery: "de locatie aan de Westerschelde en de goede verbindingen met het achterland waren van groot belang bij de vestigingskeuze en zijn nog steeds cruciaal."

Vestigen

Amels & Damen: Vlissingen ideale vestigingslocatie

AMELS en DAMEN hebben in Vlissingen ongeëvenaarde werffaciliteiten hebben voldoende ruimte voor groei.

Vestigen

DSV Solutions ging voor een gunstige ligging

DSV vestigde zich met ondersteuning van Impuls Zeeland in 2019 op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen, vanwege de gunstige ligging tussen Rotterdam en Antwerpen.

Neem contact op met onze experts

Wil jij grenzeloos ondernemen?

Wij helpen je verder!

Arno Sijnesael

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)

Kristel Snoeij

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)

Albert Meiresonne

Manager Foreign Direct Investments & International Trade

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Laura Walhout

Foreign Direct Investment Manager