Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.
Rogier en Leonie bij de bouw van het Roompot hoofdkantoor in Goes

Vestigen

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar waar moet je rekening mee houden? Welke vergunningen zijn er nodig? Wij helpen je op weg met de juiste contacten en kennis.

Hulp bij internationaal zakendoen

Grenzeloos ondernemen

Over de grens ondernemen betekent groei, maar er komt veel bij kijken. Het brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen waar je nog geen kennis van hebt, omdat de focus vooral ligt op je producten en/of diensten. Met welke wetten en regels moet ik rekening houden? Zijn er regelingen waar ik gebruik van kan maken? Hoe vind ik de juiste partners? Hoe zit het met de cultuur in dat land? Hoe zit het met belastingen? Wie zich hierin verdiept bereikt veel meer.

Vragen over internationaal zakendoen?

Wij helpen je verder

Wij bieden ondersteuning aan bedrijven die voor het eerst internationaal zaken willen gaan doen, maar ook aan bedrijven die al langere tijd op de internationale markt opereren.

Selectie van locaties

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? Wij weten het. We helpen je graag jouw ideale vestigingslocatie in Zeeland te vinden.

Enterprise Europe Network (EEN)

EEN ondersteunt innovatieve ondernemers kosteloos bij internationaliseringsvragen zoals zakenpartners vinden, financieringsadvies of begeleiding bij verduurzaming.

Export Accelerator Program

Het programma is speciaal voor mkb-bedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt, die een groeistrategie volgen en structureel een positie op buitenlandse markten willen realiseren.

Exportbevordering

Krijg inzicht in het exportproces. Wij brengen je in contact met ons netwerk van lokale partners die je o.a. kunnen vertellen over wet- en regelgeving, belasting en kansrijke sectoren.

Subsidie Individuele beursdeelname (SIB)

Ben jij mkb-ondernemer en wil je met jouw bedrijf deelnemen aan een beurs in het buitenland? Met de subsidie kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van jouw beursdeelname.

Matchmaking

Een goed zakelijk netwerk is van groot belang. Maar in een nieuwe markt de weg vinden naar de juiste contacten is best lastig. Wij maken je wegwijs.

Handelsmissies

Neem deel aan handelsmissies. Ga mee op reis en maak kennis met potentiële partners en/of klanten. Bouw aan een eigen netwerk in de regio waar jij wilt ondernemen.

Landeninfo

Ondernemen is per land anders. Verdiep je in de lokale cultuur, gewoontes en regelgeving van een ander land. Wij helpen je hierbij door je toegang te geven tot interessante landeninfo.

Ondernemersverhalen

Wij onderhouden warme banden met de ondernemers waar we mee samenwerken. We vinden het belangrijk om de Zeeuwse ondernemer te inspireren met relevante cases van ondernemers die we konden helpen met hun internationale plannen.

Vestigen Agrifood

Enough maakt plantaardige proteïnen in Sas van Gent

De fabriek van het Schotse Enough maakt sinds september 2022 in Zeeland eiwitten uit schimmels die gebruikt worden voor vleesvervangers.

Internationaliseren

Waar liggen jouw kansen op de buitenlandse markt?

Marc en Tjeb van Zeeuws biermerk Dutch Bargain kwamen er via het Export Accelerator Program achter waar hun markt ligt in het buitenland.

Internationaliseren

VAM Watertech exporteert ook in corona-tijd wereldwijd

VAM Watertech is actief in één van de cruciale sectoren, namelijk agrifood (AGF). Het bedrijf exporteert haar AGF waterzuiveringsmachines nog steeds wereldwijd

Vestigen Internationalize

Impuls Zeeland helpt Vermeer bij Europese uitbreidingsplannen

Vermeer is een mooi voorbeeld van hoe Impuls Zeeland bedrijven vanuit verschillende invalshoeken kan ondersteunen.

Internationaliseren Agrifood

Van Dijke Groep

Van Dijke Groep uit Sint-Philipsland ontwikkelt machines voor de agrarische sector. Hierbij wordt vooral gehandeld via lokale dealers. Impuls Zeeland heeft vooral geholpen met het leggen van diverse contacten.

Internationaliseren

Een expert laten meekijken als je het even niet weet

Als je de beste wilt worden in een hele specifieke branche, dan wil je al snel ook over de grenzen heen kijken. Dat is ook het geval bij Chevaldo, een productie- en plaatsingsbedrijf voor de hippische sport in Vlissingen.

Internationaliseren

Ieder land vraagt zijn eigen aanpak

Medisol wil dat in 2030 iedere wereldbewoner binnen 6 minuten de beschikking over een AED heeft. Een ambitieus doel waarvoor ze moeten ondernemen over de grenzen. Hierbij kregen ze hulp van Impuls Zeeland.

Innoveren Internationaliseren

KV Techniek

Met een goed product, komt de vraag vanuit het buitenland misschien vanzelf, maar daarmee is internationaal zaken doen nog niet automatische een feit. Dat ondervond KV Techniek uit Goes.

Internationaliseren

Hulp bij het vinden van lokale partners

Voor innovatieve bedrijven zoals de Colsen Groep uit Hulst is de Nederlandse markt simpelweg te klein. Het zijn met name de problemen in verre landen, waar de uitdagingen voor Colsen liggen.

Neem contact op met onze experts

Wil jij internationaliseren?

Wij helpen je verder!

Albert Meiresonne

Manager Internationaliseren

Laura Walhout

Foreign Direct Investments Manager

Arno Sijnesael

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)

Kristel Snoeij

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager