Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

“Eenmaal in die branche bleek internationaal zaken doen al snel een must, want om kwalitatief goed hout in te kopen moet je wel over de grenzen kijken. Onze eerste trailer hout kwam uit Polen, maar later ook Litouwen en Rusland”, aldus Michael. Chevaldo is een heel mooi voorbeeld van een bedrijf dat met niks begint en met vallen en opstaan uiteindelijk toch een belangrijke professionaliseringsslag kan maken. “Toen we een opdracht kregen voor 7 km hekwerk bij een bedrijf met Arabische volbloedpaarden, kreeg Chevaldo echt naam in deze branche”.

Chevaldo over internationaal zakendoen

Inmiddels is er vanuit diverse landen, waaronder Spanje, Denemarken en Israël al interesse voor het Chevaldo hekwerk, maar Michael heeft ook geleerd om met beide benen op de grond te blijven staan, mede dankzij adviezen van Impuls Zeeland. “Bij een aanvraag vanuit Israël heeft Impuls Zeeland mij geholpen met de contracten. Ik heb er vooral van geleerd dat er veel meer bij komt kijken dan je denkt en daarom is het goed als er een professional kan meekijken. Bijvoorbeeld bij het transport is er een groot verschil of iets geregeld is tot aankomst in de haven of tot aan de werf”. Michael vindt het erg prettig om een dergelijke vraagbaak achter je te hebben staan. “Als ik eerder van het bestaan had geweten, had ik al veel eerder aan de bel getrokken bij ze”.

Voorlopig liggen de ambities van Chevaldo nog even iets dichter bij huis. “Als je op grote schaal internationaal wilt handelen dan is het heel belangrijk om een goede basis te hebben. Het liefst richten we ons eerst op de Benelux en Duitsland, waarbij we graag marktleider in Nederland zouden worden”. Een goede basis ziet Michael in zowel het personeel en de transportmiddelen als natuurlijk de grondstof waarmee gewerkt wordt. “Momenteel hebben we een enthousiast team van 12 personen, een mooi wagenpark en goed hout waarvan we weten dat het goed gedroogd en verduurzaamd is”. Zo bouwt Chevaldo op een degelijke manier aan een toekomst op internationaal niveau, waarbij kwaliteit in alles voorop staat.