Hulp bij internationaal zakendoen

Van accountant tot bierbrouwer/-exporteur. Zonder enige brouwerservaring stapte Marc Menue in 2011 het vak in. Inmiddels is Dutch Bargain wereldberoemd in Zeeland en als het aan Marc en zijn compagnons ligt, straks ook echt wereldwijd. Voor hulp bij internationaal zakendoen stapte Marc naar Impuls Zeeland.

Impuls Zeeland organiseert jaarlijks meerdere netwerkmomenten voor Zeeuwse ondernemers met internationale ambities. Deze momenten zijn er niet alleen om interessante connecties op te doen, maar we wijzen je tijdens deze bijeenkomsten ook op interessante programma's waar jij je als ondernemer bij aan kunt sluiten.

Het Export Accelerator Program

In dit programma doorloop je samen met andere ondernemers 6 groepssessies om gestructureerd te werken naar een positieve cashflow vanuit het buitenland. Van incidentele buitenlandse orders naar structurele omzet. "We zijn blij dat we mee hebben gedaan aan dit programma" vertelt Tjeb, salesverantwoordelijke bij Dutch Bargain. "We leerden om van onze eerste klanten een beeld te schetsen, waarom kozen zij voor ons product? Die klanten moesten we ook in het buitenland vinden".

"Ik dacht dat ik veel over internationaal zakendoen wist, maar wat ik nu leer, een methodische benadering van export, is next level." - Marc Menue, mede-eigenaar van Dutch Bargain

Praktische aanpak

De sessies bestaan onder andere uit praktijkopdrachten. "We moesten zelf onderzoek gaan doen, onze aannames valideren en onze plannen concretiseren." Dit hield voor de Zeeuwse bierbrouwers ook in dat ze field research moesten gaan doen in Frankrijk en het ecosysteem in kaart moesten brengen. "Frankrijk is een groot land, door ons te focussen op ons eigen DNA kwamen we erachter dat Lille voor ons de geschikte plaats was. Groede ligt maar een anderhalf uur rijden van Lille, hoe lokaler het product, hoe beter. Dat slaat aan."

Erachter komen waar jouw kansen liggen op de buitenlandse markt?

Op donderdag 2 maart start de volgende editie van het Export Accelerator Program. Het programma is speciaal voor mkb-bedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt en grenzeloze groeiambities.


Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.
Meer informatie en registratie
Wij helpen je graag op weg

Meer weten over internationaal zakendoen?

Onze International Trade Managers hebben een groot netwerk van ondernemers en instanties in binnen- en buitenland.

Kristel Snoeij

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)

Arno Sijnesael

International Trade Manager | Liaison officer Enterprise Europe Network (EEN)