De inzet van data en technologieën zoals AI, het Internet of Things, of 3D-printen zijn steeds vaker de norm. Waar grote bedrijven hierin stevig investeren, is dit voor de Midden- en Kleine Industrie (MKI) bedrijven lastiger en liggen de noden op andere vlakken. Vanuit Impuls Zeeland zijn verschillende initiatieven gestart om ondernemers het beste op weg te helpen.

Zo kunnen wij jou helpen

De kennis binnen onze organisatie delen we graag met jou. Wil je weten wat de mogelijkheden van digitalisering zijn voor jouw bedrijf of heb je een idee waar je eens over wilt sparren? Dan zit je bij ons goed. We helpen je graag op weg. Dat doen we door antwoord op je vragen te geven, je te wijzen op onze fondsen en subsidiemogelijkheden, je in contact te brengen met interessante partijen, onze visie met je te delen en als sparringpartner samen naar jouw mogelijkheden op zoek te gaan.

Met deze vragen kun je bijvoorbeeld bij ons terecht:

Kosteloos een expert inschakelen via Klik op Morgen

Klik op Morgen

Als je toe bent aan een volgende stap om je bedrijf te digitaliseren of mogelijkheden ziet om met digitalisering je processen te verbeteren, dan kun je kosteloos een expert inschakelen om daarbij te helpen.


Digitaal Doen Zeeland

Speciaal voor het Zeeuws mkb is er Digitaal Doen Zeeland. Het programma waar je terecht kan met vragen zoals: Hoe bouw ik een webshop of een app of praktische informatie en duidelijke voorbeelden van hoe je digitalisering en nieuwe technologie kunt inzetten in je bedrijf.

Innovatiepunt de KAAP

Op de Kenniswerf in Vlissingen vind je een unieke ontwikkel-, test- en demolocatie: de KAAP.

12 oktober organiseerden we het XXL DEMO EVENT ROBOTICA en brachten we vraag en aanbod samen in de KAAP

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Ondernemersverhalen

Theorie is interessant, maar de praktijk leert je vaak zóveel meer. Daarom vind je hier verhalen van ondernemers. Ze delen hun ervaringen, hoe zij in hun bedrijf met digitalisering omgaan. We delen ook praktijkvoorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen en tips waar je ook in jouw dagelijkse praktijk wat mee kunt. Meer mooie voorbeelden vind je op de website van Digitaal Doen Zeeland.

Digitaliseren

Perenteler loopt voorop in digitalisering en automatisering

“Je kunt niet meer zeggen ‘Ik teel wat peren en breng ze op een karretje naar de veiling’. Er komt tegenwoordig veel meer bij kijken.”

Digitaliseren

Succesvolle digitalisering bij Neptunus Tweewielers: een oplossing voor personeelstekort

De digitaliseringsstappen van Neptunus Tweewielers hebben niet alleen geholpen bij het oplossen van hun personeelstekort, maar ook bij het versterken en versnellen van hun voorraadbeheer.

Digitaliseren

Automatiseringsoplossing realiseren voor het vullen van filters

De beste manier is om met een kleine aanpassing in je proces aan te tonen of en hoe iets werkt. We merken dat het daarna voor bedrijven vaak duidelijk wordt dat digitale aanpassingen hen veel kan opleveren.

Investeren Digitaliseren

Provispo digitaliseert voetbalclubs

VIDEO • Hoe zet je technologie in bij voetbal? Provispo weet het! Zij leveren, installeren en bieden ondersteuning bij innovatieve camerasystemen voor voetbalclubs.

Investeren

Van frustratie naar doorbraak

René Riemens ontwikkelde zijn onderneming door en kwam tot een grote internationale doorbraak met behulp van onze ondersteuningsmiddelen.

Agrifood Investeren Innoveren Digitaliseren

Vervaet Machinery: visie sensor systeem & data analyse in de bietenteelt

Vervaet ontwikkelt innovatieve machines die bestemd zijn voor de landbouw. Door specifieke technologie toe te passen, kan er voor de gebruiker optimale restwaarde gecreëerd worden. Lees meer over de ontwikkeling van deze innovatie.

Neem contact op!

Heb je vragen? hulp nodig? of wil je ergens mee aan de slag?

Wij staan voor je klaar!

Rutger van der Male

Programmamanager industriële & digitale innovatie