Ondersteuning of financiering nodig voor jouw verduurzamingsproject?

Onafhankelijk en kosteloos

Wij helpen jou met vragen over deze thema's

Meldpunt netcongestie

Door netcongestie kan ik niet uitbreiden of verduurzamen, wie kan mij helpen? Netcongestie maakt het voor bedrijven met een verbruik groter dan 3 x 80 ampère niet mogelijk om een elektriciteitsaansluiting aan te vragen of uit te breiden. Er zijn achter oplossingen voor de korte termijn mogelijk die duurzaam inzetbaar zijn. Impuls pakt jouw vraagstuk op samen met de partners van de Taskforce Zeeuwse Netoplossingen.

Energiebesparing en meetkoffer

Kan ik nog energie besparen en wat levert het mij op? Met de meetkoffer monitor jij jouw gebruik gedurende drie maanden. Ons Expertplatform maakt een inventarisatie van de mogelijke energiebesparingen in het productieproces daarnaast voorzien wij jou van advies voor de verduurzaming binnen het gebouw zelf.

Energy Hubs

Met wie kan ik samenwerken m.b.t. energieprojecten of energiehubs? Vanuit ons netwerk brengen wij bedrijven, overheden en ondernemers samen om te werken aan efficiënte oplossingen op het gebied van energie en netcongestie. We geloven dat samenwerking ondernemers op korte en lange termijn verder helpt.

Verduurzamen bedrijventerreinen

Veel van de Zeeuwse bedrijventerreinen zijn verouderd. Er is samenwerking nodig om deze terreinen toekomstbestendig te maken. Wij brengen de behoeftes in kaart en kijken wat haalbaar is. Hoe vormen we dit om tot een gezamenlijk project? Impuls begeleid deze trajecten voor vier bedrijventerreinen in Zeeland.

Logistiek en mobiliteit

Hoe verduurzaam je jouw wagenpark? Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van laadpleinen? De Zero Emission Van Academy, georganiseerd door onze partner Zeeland Connect, neemt je in drie dagen mee in de transitie naar zero emissie transport.

Reststromen uitwisselen

Rest- en bijstromen een tweede leven geven en daarmee voor het mkb kosten besparen en milieuwinst realiseren. Die rest- en bijstromen kunnen van alles zijn; bijvoorbeeld restwarmte, afvalwater of organische reststromen, maar ook productiecapaciteit of kennis.

Productieketens verduurzamen

Grondstoffen worden niet alleen duurder, wetgeving kan er ook voor zorgen dat bepaalde grondstoffen niet meer gebruikt mogen worden. Hoe ga je hiermee om? Kun je samenwerken met andere partijen om over te gaan op alternatieve, duurzame stoffen?

Hoe helpen wij jou verder?

Vanuit vraagstukken van ondernemers starten we samenwerkingsprogramma's. Naast samenwerkingen met ondernemers, overheden en kennisinstellingen in de regio, bieden we ook programma's aan waarbinnen we (inter)nationaal samenwerken aan projecten.

Ons netwerk bestaat uit experts op verschillende thema's die wij makkelijk aan ondernemers met bepaalde vraagstukken kunnen koppelen. Daarnaast werken we nou samen met de Provincie, de Zeeuwse gemeentes, K&I-netwerken en kennisinstellingen.

We ondersteunen ambitieuze ondernemers die binnen Zeeland willen investeren in duurzame en innovatieve ideeën. Wij bieden financiering en brengen je in contact met de juiste connecties binnen fondsen en investeerders. Bekijk hier met welke fondsen, vouchers en subsidies wij jou kunnen helpen.

Via onze kennisbank delen we artikelen en cases op het gebied van energie, netcongestie oplossingen, updates en downloads aan. Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten en webinars om partijen bij elkaar te brengen en informatie en kennis te delen.

Bekijk onze agenda en kennisbank

MELDPUNT NETCONGESTIE

Kun jij door netcongestie niet uitbreiden of verduurzamen?

Als partner binnen de Taskforce Zeeuwse Netoplossingen werken wij samen met netbeheerders en overheden om met jou mee te denken om de gevolgen van netcongestie te beperken. Van probleemanalyse tot het nemen van beslissingen en het initiëren van oplossingen.

Meldpunt netcongestie
Neem contact met ons op

Meer weten over toekomstbestendig ondernemen?

We verwijzen je voor jouw specifieke vraag of behoefte door naar de juiste partners in ons brede netwerk en wijzen je op bestaande initiatieven waar jij bij kunt aanhaken

Carola Helmendach-Nieuwenhuize

Projectmanager Circulaire Economie

Kees Jan Grin

Projectmanager Circulaire Economie & Energietransitie

Jesse Leemeijer

Projectmanager Circulaire Economie & Energietransitie

Daniël Peyron

Programmamanager Taskforce Zeeuwse Netoplossingen

Dianne Ridderhof

Projectmanager Circulaire Economie & Energietransitie

Tim van der Knaap

Projectondersteuner

Jeroen van Schaik

Projectmanager Circulaire Economie & Energietransitie

Edwin Verschoor

Projectmanager Circulaire Economie & Energietransitie

Joost Reedijk

Adviseur Energietransitie MKB