CO2-reductie van 38%

Camping Olmenveld maakt gebruik van het Fonds Verblijfsrecreatie. Met de lening van het fonds investeert eigenaar Jos Westerbeke in een bassin goed voor een buffering van ca 20.000 m3.

Het regenwater in het bassin en het afvalwater van de camping worden gezuiverd en zijn daarna beschikbaar voor omliggende akkerbouw. Het gaat hier om 65.000 m3 water. Dat zorgt niet alleen voor een flinke besparing aan leidingwater, maar ook voor een CO2-reductie van ca 38%. Hiermee draagt Jos bij het maatschappelijke doel van Zeeland om CO2 uitstoot te verminderen.

Jos Westerbeke over de hulp van Impuls

“Met de plannen voor de verduurzaming van het watergebruik waren we al bezig. Maar met de lening van het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland kunnen we de plannen versnellen. Dat is heel waardevol voor het bedrijf. ”

Medicijnresten zuiveren

Naast de lening uit het Fonds Verblijfsrecreatie doet Jos ook mee aan het project duurzaam water. Hierin onderzoekt en test hij hoe hij medicijnresten kan zuiveren. Een belangrijke stap in het beschikbaar stellen van water voor omliggende akkerbouw bedrijven.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.
Neem contact met ons op.

Ook op zoek naar ondersteuning?

Zelf aan de slag met de verbetering van jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder. Ga in gesprek met onze projectmanagers voor meer informatie.

Helen Roskam

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie