“Samen met het Zeeuws Participatiefonds gaan we een mooie toekomst tegemoet” Kees Koopman - HelloContainer

HelloContainer

HelloContainer is dé digitale oplossing voor het exporteren van containers over zee. Het is een innovatieve oplossing waardoor vele handelingen in het proces geautomatiseerd worden en stapels papierwerk overbodig zijn. Als bedrijf heb je met HelloContainer zelf de touwtjes in handen. Je regelt het volledige containertransport van A tot Z. Het platform geeft een compleet overzicht van prijzen, vaarschema’s en kwaliteit van verschillende aanbieders. Daarnaast heb je inzicht in de CO2-uitstoot die het transport veroorzaakt, én zijn rechtstreeks gekoppeld met de Nederlandse Douane en Kamer van Koophandel.

Jos de Jonge, Kees Koopman en Ron de Wit

Plannen om containertransport over zee te automatiseren

Kees Koopman en zijn compagnon Jos de Jonge begonnen in 2016 met hun plannen om containertransport over zee te automatiseren. “We hebben heel 2017 gebruikt om in Nederland en omringende landen te kijken of we wellicht software konden kopen. Gedurende dat jaar kwamen we er steeds meer achter dat dat geen haalbare kaart was, enerzijds vanwege de schrikbarend hoge aanschafkosten van software, anderzijds omdat niet één programma aan onze eisen voldeed.”

InnoGo!

“In 2017 was Jos bij een presentatie van Impuls Zeeland. Nadat we Ron de Wit, onze 3e compagnon en IT specialist, hadden overtuigd van de potentie van HelloContainer, hebben we contact gezocht met InnoGo!, één van de fondsen van Impuls. We hadden een ondernemingsplan geschreven en deze gepresenteerd voor een extern team van deskundigen. Ook zij waren overtuigd en we konden met een startkapitaal van start.”

Zeeuws Participatiefonds

Naast het fonds InnoGo!, dat bedoeld is voor nieuwe product- en procesontwikkeling in de vroege ontwikkelfase van start-ups en het innovatief mkb, heeft HelloContainer ook ondersteuning gekregen vanuit het Zeeuws Participatiefonds. Dit fonds investeert in innovatieve mkb-bedrijven in de vroege groeifase, waarvan de innovatie al wel op de markt is. Voor HelloContainer was dit de volgende stap.

Opschalen

“Na het startkapitaal vanuit InnoGo! ging het zo snel, dat we moesten opschalen. We hadden een paar opties, vreemd geld aantrekken of verder in gesprek gaan met Impuls Zeeland. Wij kozen bewust voor het laatste. Eigenlijk was het voor ons na één gesprek al duidelijk, met het Zeeuws Participatiefonds wilden we verder. Het fonds is ingestapt voor een periode van vijf tot acht jaar voor een deel van de aandelen.”

Toegevoegde waarde van Impuls Zeeland

“We kozen als HelloContainer niet alleen voor het geld, maar zien ook de toegevoegde waarde van de mensen die erachter zitten. We hebben elk kwartaal overleg, krijgen advies en worden op mogelijkheden gewezen waar we zelf nooit aan zouden denken. Daarnaast worden we met veel andere partijen in contact gebracht. Kortom, samen met het Zeeuws Participatiefonds gaan we een mooie toekomst tegemoet!”

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.