Bij haar komst naar Zeeland is het bedrijf ondersteunt door Impuls Zeeland, samen met de Netherlands Foreign Investment Agency, Provincie Zeeland en gemeente Noord-Beveland.

Mede dankzij InnoGo!, het innovatie- en financieringsprogramma van Impuls Zeeland, heeft Kingfish een deel van de teeltcyclus op kunnen starten, namelijk de opkweek van larven. De kweekomstandigheden zijn bij Kingfish Zeeland volledig beheersbaar, waardoor een duurzame kweek mogelijk is.

Ohad Maiman, de van oorsprong Israëlische algemeen directeur van Kingfish Zeeland
"Het speciaal voor aquacultuur ingerichte terrein biedt niet alleen het zuivere water van de Oosterschelde, maar ook de infrastructuur die nodig is voor onze viskwekerij. Daardoor kunnen wij straks on demand en dagvers in heel Europa leveren."

Ohad Maiman, de van oorsprong Israëlische algemeen directeur en Kees Kloet, operationeel directeur vertellen waarom zij Zeeland als vestigingslocatie hebben gekozen: "Met Kingfish Zeeland bieden wij een hoge kwaliteit vis, die nu maar beperkt verkrijgbaar is en vanuit Japan of Australië moet worden ingevlogen. Onze nieuwe locatie in Colijnsplaat is perfect gepositioneerd qua logistiek en distributiekanalen voor de afzet van de vis over heel Europa. Zeeland heeft bovendien de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevend centrum voor aquacultuur. Wij ontvingen dan ook veel medewerking van de lokale autoriteiten, de internationale expertise van NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en Impuls Zeeland. De keuze voor Zeeland was daardoor snel gemaakt."

"De Yellowtail Kingfish is een duurzaam alternatief voor tonijn, die zich heel goed laat kweken onder Nederlandse klimaatomstandigheden. Wij verwachten dan ook dat er veel animo zal zijn voor deze heerlijke vis onder viskopers van restaurants en speciaalzaken in Europa."

Sinds haar komst naar Zeeland heeft Kingfish Zeeland al meerdere uitbreidingsinvesteringen gedaan op de locatie bij Colijnsplaat.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder

Al onze diensten zijn kosteloos en vertrouwelijk.

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood