dé hotspot voor ondernemers in de logistieke sector

Waarom Zeeland?

Zeeland is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Precies tussen deze havens van wereldformaat hebben wij onze eigen haven; North Sea Port, dat qua grootte een van de top 10 havens van Europa is. Het havengebied beschikt over een directe verbinding met de Noordzee en er is bovendien nog ruimte voor groei.

De ligging, multimodaliteit en diversificatie in goederen maken van North Sea Port een belangrijke Europese haven: zelfs top drie wanneer het gaat om toegevoegde waarde.

Grootschalige industrie in het havengebied en daarbuiten, zoals internationaal georiënteerde chemie, procesindustrie, food- en offshorebedrijven, maakt gebruik van de aanwezige logistieke specialisten. Bijvoorbeeld logistiek dienstverleners, op- en overslag, assemblage, onderhoud en gespecialiseerde terminals. Hierdoor kunnen goederen snel en efficiënt worden afgehandeld.

Zowel in de haven als op speciaal op logistiek gerichte bedrijventerreinen daarbuiten is nog ruimte voor logistieke bedrijven die zich willen vestigen.

Zeeland is goed bereikbaar. De provincie bezit een groot netwerk aan multimodale en congestievrije verbindingen via water, weg en spoor. Zo zijn er directe verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen en zijn er directe scheepvaartverbindingen naar Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Frankrijk en Scandinavië.

En het bijzondere is: de achterlandverbindingen sluiten vaak naadloos op elkaar aan. Een goed voorbeeld is dit situatie bij Food Port Zeeland. Hier liggen zee- en binnenvaartschepen zij aan zij aan dezelfde kade, staan opslagloodsen vlakbij en sluit ook het wegtransport direct aan. Hierdoor kan er zeer snel geschakeld worden. De verbinding met het achterland over het land is eveneens goed en nagenoeg filevrij.

Ontwikkelingen in de Zeeuwse logistiek

In de logistieke sector vinden een aantal belangrijke ontwikkelingen plaats, zoals de transitie naar zero emissie transport, de verschuiving naar autonoom transport en digitalisering en robotisering. Daarnaast wordt er gewerkt aan de verbetering van logistieke verbindingen naar handels- en productiebedrijven.

Ondernemersverhalen

Wij hielpen al diverse bedrijven met vestigen, uitbreiden en innoveren in de logistieke sector.

Vestigen

E-commercebedrijf Alternate koos voor Zeeland vanwege de ligging aan de A4

Nico Bommeljé, directeur van e-commercebedrijf Alternate koos ervoor om het bedrijf te vestigen en uit te breiden in het Zeeuwse Tholen. De ligging aan de A4 was hiervoor doorslaggevend.

Innoveren Logistiek Investeren

HelloContainer

HelloContainer is dé digitale oplossing voor het exporteren van containers. Wij hebben het bedrijf ondersteund in verschillende groeifasen.

Vestigen

DSV Solutions ging voor een gunstige ligging

DSV vestigde zich met ondersteuning van Impuls Zeeland in 2019 op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen, vanwege de gunstige ligging tussen Rotterdam en Antwerpen.

Waar wij jou mee kunnen helpen

Interesse om jouw logistieke bedrijf te vestigen of uit te breiden in Zeeland?

Wij begeleiden jou in het hele traject. Van het vinden van een locatie tot financieringsmogelijkheden en matchmaking.

Vergunningstrajecten

Als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Dan is het belangrijk dat je de juiste vergunningen aanvraagt en dat je deze zo goed en volledig mogelijk indient. Hulp van een expert kan vergunningstrajecten dan ook flink versoepelen.

Juridische en fiscale zaken

Of je nu een (hoofd)kantoor, productielocatie, R&D, logistieke operatie of start-up wilt vestigen of uitbreiden in Zeeland, het is belangrijk je goed te laten adviseren over welke rechtsvorm hier het beste bij past.

Subsidies en stimuleringsregelingen

Subsidies en stimuleringsregelingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de financiering van jouw onderneming in Zeeland. Naast de gunstige vennootschapsbelasting in Nederland bieden zowel de regionale als de Nederlandse overheid én Europa vele betrouwbare regelingen waar je van kunt profiteren.

Selectie van locaties

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? Wij weten het. We helpen je graag jouw ideale vestigingslocatie in Zeeland te vinden.

Matchmaking

Een goed zakelijk netwerk is van groot belang. Maar in een nieuwe markt de weg vinden naar de juiste contacten is best lastig. Wij maken je wegwijs.

Exportbevordering

Krijg inzicht in het exportproces. Wij brengen je in contact met ons netwerk van lokale partners die je o.a. kunnen vertellen over wet- en regelgeving, belasting en kansrijke sectoren.

Wij helpen u graag

Meer weten over ondernemen in de logistieke sector in Zeeland?

Neem contact met ons op

Albert Meiresonne

Manager Internationaliseren

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Laura Walhout

Foreign Direct Investments Manager