Kapelle

Ondanks het relatief kleine grondoppervlakte, zijn er toch nog iets meer dan 200 witte percelen binnen de gemeente Kapelle. Deze percelen liggen vrij dicht bij elkaar, waardoor met weinig inspanningen veel bewoners en ondernemers bediend kunnen worden. Net als in Kattendijke (gemeente Goes) kan hier met DELTA/ZeelandNet de haalbaarheid van bekabelde ontsluiting onderzocht worden. Dit geldt met name voor de losse percelen die direct aan de woonkernen of uitlopende linten met niet-witte percelen grenzen.


Witte gebieden

Voor het overige (meer verspreide) witte buitengebied kan de gemeente Kapelle juist de samenwerking opzoeken met de aangrenzende gemeenten Goes, Borsele en Reimerswaal. Tot slot zien we nog een concentratie witte recreatieadressen op Villapark de Oesterbaai. We kunnen we niet met zekerheid vaststellen of het deze percelen daadwerkelijk ontbreekt aan hoogwaardig aanbod. Mocht dit het geval zijn, dan moet er gezien de ligging met weinig moeite en oplossing geboden kunnen worden. Een koppeling op een van de vaste netwerken in Wemeldinge kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn.

Witte percelen KapelleGeïnteresseerd in snel internet?

Bij ons zijn op dit moment 3 providers bekend die in Zeeland via de draadloos/vaste techniek snel internet faciliteren. Kijk op de website van deze providers wat zij voor uw adres kunnen betekenen.

delta.nl

skylinq.nl

skyline-telecom.nl

In de gemeenten Vlissingen, Middelburg, Veere, Kapelle, Reimerswaal, Goes, Borsele, Hulst en Terneuzen zijn gebied coalities actief die binnenkort vraagbundeling zullen starten voor de marktpartij die volgens hen de beste dienst verleent. De gebied coalities bestaan uit partijen zoals de ZLTO, Vekabo, Recron maar soms ook ondernemersverenigingen en bewonersorganisaties. De gemeenten faciliteren door mee te doen aan de aansluitsubsidieregeling. Informeer bij uw gemeente wanneer hier het loket voor open gesteld wordt.