Toerisme, belangrijk voor de regio

Met vele stranden, mooie binnenwateren en authentieke steden is Zeeland een populaire vakantiebestemming. De Zeeuwse vrijetijdssector zorgt voor economische inkomsten, leefbaarheid, werkgelegenheid en een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Maar met de toekomst voor ogen, staan ondernemers in de sector voor grote uitdagingen.

Wij helpen je verder

Hoe zorgen we voor meer biodiversiteit? Van welke circulaire toepassingen kunnen we gebruik maken? En hoe spelen we in op de energietransitie? Wij bieden ondernemers een helpende hand en werken samen aan toekomstbestendig ondernemerschap. Hoe doen we dat? Door toeristisch ondernemers te inspireren, ondersteunen en te helpen bij financieringsmogelijkheden. Hierbij richten we ons op verblijfsrecreatie, watersportbedrijven, horeca en dagattracties. Bekijk de video voor meer informatie.

Ik zoek inspiratie Ik zoek ondersteuning Ik zoek financiering
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.
Ondernemen in de vrijetijdssector

Projecten en programma's

Om de ontwikkelingen binnen de toeristische sector te stimuleren ontwikkelen en begeleiden wij diverse projecten waar jij als ondernemer of stakeholder aan kan deelnemen. Zo hebben we projecten over energietransitie, circulair ondernemen of digitalisering. Meer weten over een project? Neem contact op met één van onze projectmanagers.

Bekijk onze projecten

Ondernemersverhalen

Diverse ondernemers maakte gebruik van onze diensten en ondersteuningsmiddelen. Lees hoe zij aan de slag gaan met innovatie en bedrijfsontwikkeling en laat je inspireren.

Innoveren Toerisme Investeren Verduurzamen

Energietransitie Camping Weltevreden

Camping Weltevreden kreeg als eerste een lening via het Fonds Verblijfsrecreatie. Met deze lening realiseert wordt gewerkt aan het toekomstbeeld van een gasloze camping.

Toerisme Innoveren

Innovatie op minicamping Werendijke

Minicamping & Kloostertuin Werendijke heeft grootse plannen. Plannen waarvoor ze vanuit Impuls Zeeland ondersteuning ontvingen.

Toerisme Innoveren

Planvorming bij Villa Magnolia

Jerry Troy, eigenaar van Villa Magnolia, heeft verschillende innovatieve plannen voor zijn bedrijf. Hij maakt gebruik van het planvormingstraject om stappen te maken.

Toerisme Innoveren

Herinrichting Ons Buiten

Ons Buiten gaat met behulp van het Fonds Verblijfsrecreatie aan de slag met de herinrichting van hun terrein.

Toerisme Innoveren Verduurzamen

Stoomtrein Goes-Borsele bouwt circulair

Stoomtrein Goes-Borsele bouwt een nieuw circulair gebouw en heeft hiervoor gebruik gemaakt van de ondersteuning uit het internationale project FACET.

Toerisme Innoveren

Strandpaviljoen Puur gaat plasticloos

Na een verwoestende brand begon strandpaviljoen Puur helemaal opnieuw. Ook de bedrijfsvoering werd aangepakt en verduurzaamd.

Toerisme Innoveren Investeren

Verduurzamen watergebruik camping

Camping Olmenveld werkt aan de verduurzaming van hun watergebruik en bouwt hiervoor o.a. een regenwaterbassin om water op te vangen, te zuiveren en te delen met de landbouwbedrijven in de regio.

Toerisme Innoveren

Innovatie bij het Watersnoodmuseum

Naast een fysieke locatie zou het Watersnoodmuseum in de toekomst ook meer willen optreden als digitaal museum. Dat vraagt innovatie en vernieuwing.

Neem contact met ons op

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Wij hebben diverse ondersteuningsmiddelen om jouw te helpen bij verduurzamen en innoveren. Onze projectmanagers vertellen je graag wat wij voor je kunnen betekenen. Ga met hen in gesprek.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Helen Roskam

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie