Zeeland en toerisme zijn sterk met elkaar verbonden. Elk jaar bezoeken miljoenen mensen de provincie. De vrijetijdssector is een topsector met veel ondernemers. Samen zorgen zij voor winst, banen, levendigheid en goede voorzieningen. Hoe zorgen we ervoor dat de sector meebeweegt met de uitdagingen van de toekomst? Wij geven de sector een duwtje in de (juiste) richting.

Heb jij hulp nodig bij vernieuwing?

Hoe zorgen we voor meer biodiversiteit? Wat kan ik doen voor de energietransitie? En hoe kan ik meebewegen met de veranderende markt? Nieuwe ideeën en plannen voor de toekomst van jouw bedrijf roepen vaak veel vragen op. Hoe groot of klein jouw innovatievraag is, wij helpen je graag verder met inspiratie, passende ondersteuningsinstrumenten en financiering.

Ik zoek inspiratie Ik zoek ondersteuning Ik zoek financiering
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Inspiratie voor toeristische ondernemers

Innovatie begint met inspiratie. Neem deel onze events en bijeenkomsten over belangrijke thema’s, zoals energietransitie, klimaatverandering en vergroening. Ga op bezoek bij bedrijven uit de regio tijdens één van onze inspiratietours. Of ontdek op onze inspiratiepagina hoe toeristische ondernemers uit de regio werken aan hun toekomst.

Ondersteuning om stappen te maken

Heb je een innovatievraag en zoek je hulp? Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden. Een goed gesprek, een ondersteuningsmiddel of deelnamen aan een (internationaal) project of programma. Dat kan! Samen met een projectmanager kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen. Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Welke bedrijven helpen we?

Onze ondersteuning is specifiek gericht op (innovatieve) mkb-bedrijven in de sector toerisme & recreatie in Zeeland. Het gaat hierbij om de hele toerisme & recreatie sector: dagattracties, waterrecreatie, verblijfsaccommodaties en horeca.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ga met ons in gesprek.

Financiering voor kwaliteitsverbeteringen

Heb je een plan en zoek je financiering om deze te realiseren? Het Fonds Vrijetijdseconomie biedt kansen! Mkb-bedrijven in de branches verblijfsrecreatie, dagattracties en waterrecreatie kunnen via het fonds een lening aanvragen voor lastig te financieren investeringen.

Projecten en programma's

Wij ontwikkelen en begeleiden projecten en programma's en helpen ondernemers nieuwe ontwikkelingen toe te passen in de praktijk. Een greep uit onze projecten voor de vrijetijdssector:

  • Stimuleren innovatie toerisme
  • 3ST: Speeding Up Sustainability Skills in Tourism
  • Ondersteuning Schouwen-Duiveland
  • Ondersteuning Kapelle


Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en klik op het thema 'toerisme'.

Ervaringen van ondernemers

Deze ondernemers gingen je voor. Ontdek op welke manier zij gebruik maakte van onze diensten om hun bedrijf door te ontwikkelen.

Innoveren Verduurzamen Toerisme

Een duurzaamheidsscan bij B&B Nachtje in de kerk

Hoe kun je een historisch bedrijfspand verduurzamen? De eigenaren van B&B Nachtje in de Kerk zochten onze hulp en gingen aan de slag met een duurzaamheidsscan.

Toerisme Innoveren

Herinrichting Ons Buiten

Ons Buiten gaf hun terrein een nieuwe inrichting en maakte daarvoor gebruik van het Fonds Vrijetijdseconomie.

Toerisme Verduurzamen Innoveren

Strandhotel Westduin onderneemt circulair

Strandhotel Westduin heeft met ondersteuning van Impuls Zeeland gekeken naar het circulair verwerken van hun afvalstromen.

Innoveren Investeren Toerisme

Hulp bij herinrichting camping Zilt bij Zee

Camping Zilt bij Zee vernieuwd en maakt hierbij gebruik van onze ondersteuningsmiddelen en een lening van het Fonds Vrijetijdseconomie Zeeland.

Toerisme Innoveren

Belgische Loodsensociëteit vergelijkt bedrijfsinformatie

Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit doet mee met de bedrijfsvergelijkingsgroepen en verzamelt op die manier nuttige inzichten over hun bedrijf.

Toerisme Innoveren Verduurzamen

Circulaire afvalstromen Haven van Renesse

Strandpaviljoen de Haven van Renesse doet mee aan het internationale project FACET. In dit project zoekt het bedrijf een circulaire oplossing voor hun afvalverbruik.

Toerisme Innoveren Investeren

Verduurzamen watergebruik Camping Olmenveld

Camping Olmenveld werkt aan het circulaire hergebruik van al het water op hun camping en maakte hiervoor gebruik van het Fonds Vrijetijdseconomie.

Toerisme Innoveren Verduurzamen

Stoomtrein Goes-Borsele bouwt circulair

Stoomtrein Goes-Borsele bouwt een nieuw circulair gebouw en heeft hiervoor gebruik gemaakt van de ondersteuning uit het internationale project FACET.

Toerisme Innoveren

Planvorming bij Villa Magnolia

Jerry Troy, eigenaar van Villa Magnolia, heeft verschillende innovatieve plannen voor zijn bedrijf. Hij maakt gebruik van een voucher om stappen te maken.

Toerisme Innoveren

Hulp bij toekomstplan minicamping Werendijke

Minicamping & Kloostertuin Werendijke heeft grootse plannen. Plannen waarvoor ze vanuit Impuls Zeeland ondersteuning ontvingen.

Bouwen aan een sterk ecosysteem

Als Regionale Ontwikkelingsmaatschappij werken wij aan een duurzaam en toekomstbestendig Zeeland. Om dit zo goed mogelijk te doen, versterken wij samenwerkingsverbanden en netwerken in de regio. In de vrijetijdssector werken wij samen met HZ Kenniscentrum Kusttoerisme, toeristische brancheorganisaties, gemeenten, Provincie Zeeland en natuurlijk ondernemers zelf.

Neem contact met ons op

Ga met ons in gesprek!

Wij helpen je graag verder. Ons team van betrokken projectmanagers staat voor je klaar. Samen kijken ze naar jouw innovatievraag en hierbij passende ondersteuning. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ga met ze in gesprek.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie