Een sterk en duurzaam Zeeland

Als Regionale Ontwikkelingsmaatschappij werken wij aan een sterk en duurzaam Zeeland.

Daarom helpen wij toeristische ondernemers bij het verbeteren van hun bedrijf. Dit doen we door te inspireren, ondersteunen en te helpen bij financiering. We spelen hierbij in op relevante thema's zoals klimaat, verduurzaming en digitalisering.

Ondernemers staan voor uitdagingen

Hoe zorgen we voor meer biodiversiteit? Van welke nieuwe technologieën kan ik gebruik maken? En hoe kan ik mijn businessmodel aanpassen aan de veranderende markt?

Of je nu een grote of kleine vraagt hebt: wij helpen je graag verder! Zo delen we hoe andere ondernemers uit de regio specifieke vraagstukken hebben aangepakt. Ook helpen we bij het vinden van een adviseur, zodat jij antwoord krijgt op je vragen.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Onze projectmanagers vertellen je graag meer. Stel ons je vraag.

We helpen je graag bij de toekomst van je bedrijf

Hoe kunnen we je helpen?

We helpen met inspiratie, ondersteuning en financiering. Heb je een innovatievraag? Dan nodigen we je graag uit voor een verkennend gesprek. Samen met een projectmanager kijken we wat precies jouw innovatievraag is en op welke manier wij je kunnen ondersteunen. We werken hierbij als onafhankelijke partij, met een flinke bak ervaring en een breed netwerk.

We organiseren inspiratievolle events en bijeenkomsten over actuele thema's. Denk aan verduurzaming, digitalisering of klimaatverandering. Ook verzamelen we verhalen van ondernemers uit de sector. Hou onze agenda in de gaten voor onze events en bekijk onze video's en blogs op de inspiratiepagina.

Naast inspiratie bieden we toeristische ondernemers ook de ondersteuning om daadwerkelijk stappen te maken. Zo maken we projecten en programma's voor de (door)ontwikkeling van nieuwe ideeën. En werken we met vouchers variërend van € 1.000 tot € 12.500 zodat jij makkelijker expertise kan inschakelen bij de ontwikkeling van je plan.

Zoek je financiering voor de realisatie van je plannen? Wij beheren diverse fondsen en zijn aanspreekpunt voor diverse (Europese) subsidies. Bijvoorbeeld het Fonds Verblijfsrecreatie waarmee je een gunstige lening kan ontvangen voor een kwaliteitsverbetering van jouw bedrijf. Doe de financieringscheck of neem contact op met Investment Manager Yvonne Braamse voor meer informatie.

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en klik op het thema 'toerisme'.

Projecten en programma’s

Wij ontwikkelen en begeleiden projecten en programma's en helpen ondernemers nieuwe ontwikkelingen toe te passen. We spelen hierbij in op actuele thema's zoals de energietransitie, klimaatverandering en meer vergroening. In onze projecten testen we innovaties bij ondernemers en delen we de opgehaalde kennis met de rest van de sector.

Welke bedrijven helpen we?

We bieden ondersteuning aan mkb-bedrijven in de sector toerisme & recreatie in Zeeland. We werken samen met ondernemers die innovatief en vernieuwend willen zijn. We helpen ondernemers bij het inspelen op belangrijke vragen voor de toekomst. We bieden ze een helpende hand en een sterke start. Dit doen we voor bedrijven in de hele toerisme & recreatie sector: dagattracties, waterrecreatie, verblijfsaccommodaties en horeca.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ga met ons in gesprek.

Verhalen van ondernemers

Deze ondernemers gingen je voor en maakte gebruik van onze diensten en ondersteuningsmiddelen.

Innoveren Verduurzamen Toerisme

Een duurzaamheidsscan bij B&B Nachtje in de kerk

Hoe kun je een historisch bedrijfspand verduurzamen? De eigenaren van B&B Nachtje in de Kerk zochten onze hulp en gingen aan de slag met een duurzaamheidsscan.

Innoveren Investeren Toerisme

Hulp bij herinrichting camping Zilt bij Zee

Camping Zilt bij Zee vernieuwd en maakt hierbij gebruik van onze ondersteuningsmiddelen en een lening van het Fonds Vrijetijdseconomie Zeeland.

Toerisme Verduurzamen Innoveren

Strandhotel Westduin onderneemt circulair

Strandhotel Westduin heeft met ondersteuning van Impuls Zeeland gekeken naar het circulair verwerken van hun afvalstromen.

Toerisme Innoveren

Belgische Loodsensociëteit vergelijkt bedrijfsinformatie

Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit doet mee met de bedrijfsvergelijkingsgroepen en verzamelt op die manier nuttige inzichten over hun bedrijf.

Toerisme Innoveren Verduurzamen

Circulaire afvalstromen Haven van Renesse

Strandpaviljoen de Haven van Renesse doet mee aan het internationale project FACET. In dit project zoekt het bedrijf een circulaire oplossing voor hun afvalverbruik.

Toerisme Innoveren Investeren

Verduurzamen watergebruik Camping Olmenveld

Camping Olmenveld werkt aan het circulaire hergebruik van al het water op hun camping en maakte hiervoor gebruik van het Fonds Vrijetijdseconomie.

Toerisme Innoveren

Herinrichting Ons Buiten

Ons Buiten gaf hun terrein een nieuwe inrichting en maakte daarvoor gebruik van het Fonds Vrijetijdseconomie.

Toerisme Innoveren Verduurzamen

Stoomtrein Goes-Borsele bouwt circulair

Stoomtrein Goes-Borsele bouwt een nieuw circulair gebouw en heeft hiervoor gebruik gemaakt van de ondersteuning uit het internationale project FACET.

Toerisme Innoveren

Planvorming bij Villa Magnolia

Jerry Troy, eigenaar van Villa Magnolia, heeft verschillende innovatieve plannen voor zijn bedrijf. Hij maakt gebruik van een voucher om stappen te maken.

Toerisme Innoveren

Hulp bij toekomstplan minicamping Werendijke

Minicamping & Kloostertuin Werendijke heeft grootse plannen. Plannen waarvoor ze vanuit Impuls Zeeland ondersteuning ontvingen.

Bouwen aan een sterk ecosysteem

Netwerken en communities zijn van groot belang. Daarom werken we samen met diverse belangrijke stakeholders in het vrijetijdsdomein. Denk aan HZ Kenniscentrum Kusttoerisme, toeristische brancheorganisaties, gemeenten, Provincie Zeeland en natuurlijk ondernemers zelf.

Samen kijken we hoe we kunnen werken aan een vrijetijdssector die bloeit en in balans is met de omgeving.

Wij helpen je graag verder

Ga met ons in gesprek!

Ons team van betrokken projectmanagers staat voor je klaar. Samen kijken ze naar jouw innovatievraag en hierbij passende ondersteuning. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ga met ze in gesprek.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Helen Roskam

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie