Ondersteuning nodig bij het internationaal zaken doen?

Wilt u ondernemen in het buitenland? Zoekt u buitenlandse partners om mee samen te werken of afnemers van uw product of dienst? Wilt u zich laten inspireren door buitenlandse bedrijven of uw innovatie in het buitenland onder de aandacht brengen? Ons cluster Invest in Zeeland verbindt Zeeuwse ondernemers met elkaar en met potentiële opdrachtgevers uit het buitenland. 

Waarom we dat doen? Internationaal zaken doen kan Zeeuwse ondernemingen nog sterker maken. Wist u bijvoorbeeld dat van al het geld dat we in Nederland verdienen een belangrijk gedeelte afkomstig is uit export? Nederland is een handelsnatie bij uitstek; steeds meer bedrijven zijn internationaal actief en de export groeide de afgelopen jaren

De meeste handel wordt gedreven met de landen om Nederland heen: België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook met de Verenigde Staten en China wordt steeds meer zaken gedaan. Omdat het per bedrijf verschilt waar de kansen liggen gaan we graag met u in gesprek.  

Waarom internationaal zaken doen?

Vaak groeien internationaal actieve ondernemingen sneller dan bedrijven die alleen regionaal opereren en bieden zij een meer constante werkgelegenheid met hoge toegevoegde waarde. Bovendien kan het zeker in economisch onzekere tijden goed zijn uw bedrijfsrisico te spreiden over afzetmarkten in verschillende landen.

Wat wij u bieden

Wilt u ook profiteren van deze voordelen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij bieden u:

  • een internationaal netwerk van ondernemers en overheid;
  • matchmaking tussen Zeeuwse bedrijven en potentiële internationale handelspartners;
  • toegang tot specifieke marktkennis en innovatieve bedrijven;
  • hulp bij het vinden van nieuwe afzetmarkten;
  • de kans om onder overheidsvlag mee te reizen naar relevante locaties voor uw sector;
  • georganiseerde reizen met inspirerende programma’s;
  • de mogelijkheid om te bouwen aan een lokaal netwerk door samen te reizen.

Mee op missie of meer weten over onze activiteiten? Neem contact met ons op.