Exportbevordering

Krijg inzicht in het exportproces. Wij brengen je in contact met ons netwerk van lokale partners die je o.a. kunnen vertellen over wet- en regelgeving, belasting en kansrijke sectoren.

Matchmaking

Een goed zakelijk netwerk is van groot belang. Maar in een nieuwe markt de weg vinden naar de juiste contacten is best lastig. Wij maken je wegwijs.

Handelsmissies

Neem deel aan handelsmissies. Ga mee op reis en maak kennis met potentiële partners en/of klanten. Bouw aan een eigen netwerk in de regio waar jij wilt ondernemen.

Selectie van locaties

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? Wij weten het. We helpen je graag jouw ideale vestigingslocatie in Zeeland te vinden.

Vergunningstrajecten

Als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Dan is het belangrijk dat je de juiste vergunningen aanvraagt en dat je deze zo goed en volledig mogelijk indient. Hulp van een expert kan vergunningstrajecten dan ook flink versoepelen.

Landeninfo

Ondernemen is per land anders. Verdiep je in de lokale cultuur, gewoontes en regelgeving van een ander land. Wij helpen je hierbij door je toegang te geven tot interessante landeninfo.

Brexit Adjustment Reserve

De BAR Bedrijfslevenregeling is open. Deze bestaat uit 2 delen: de BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten en de BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten.

Enterprise Europe Network (EEN)

EEN ondersteunt innovatieve ondernemers kosteloos bij internationaliseringsvragen zoals zakenpartners vinden, financieringsadvies of begeleiding bij verduurzaming.

Juridische en fiscale zaken

Of je nu een (hoofd)kantoor, productielocatie, R&D, logistieke operatie of start-up wilt vestigen of uitbreiden in Zeeland, het is belangrijk je goed te laten adviseren over welke rechtsvorm hier het beste bij past.

Subsidies en stimuleringsregelingen

Subsidies en stimuleringsregelingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de financiering van jouw onderneming in Zeeland. Naast de gunstige vennootschapsbelasting in Nederland bieden zowel de regionale als de Nederlandse overheid én Europa vele betrouwbare regelingen waar je van kunt profiteren.

Subsidie Individuele beursdeelname (SIB)

Ben jij mkb-ondernemer en wil je met jouw bedrijf deelnemen aan een beurs in het buitenland? Met de subsidie kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van jouw beursdeelname.

Enquête: internationaal zakendoen

Via deze enquête willen we meer inzicht krijgen in hoe wij Zeeuwse ondernemers op het vlak van Internationaliseren kunnen ondersteunen.

Export Accelerator Program

Het programma is speciaal voor mkb-bedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt, die een groeistrategie volgen en structureel een positie op buitenlandse markten willen realiseren.