Olieraffinaderij Zeeland Refinery is een joint venture van de oliemaatschappijen Total en Lukoil en is gevestigd in het Zeeuwse havengebied Vlissingen-Oost. De raffinaderij produceert per jaar 11,5 miljoen ton kwalitatief hoogwaardige brandstoffen en grondstoffen voor de (petro)chemische industrie, waarbij de zorg voor veiligheid en milieu voorop staat. In die hoedanigheid is het bedrijf ook aangesloten bij het samenwerkingsverband Smart Delta Resources.

Goede achterlandverbindingen

De producten zijn voornamelijk bestemd voor de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. 95% van de geproduceerde eindproducten wordt per schip afgevoerd, de rest met trucks en een pijpleiding.

Nathalie de Muynck, directeur Zeeland Refinery: "Zeeland Refinery is sinds 45 jaar actief in Zeeland. De locatie aan de Westerschelde en de goede verbindingen met het achterland waren van groot belang bij de vestigingskeuze en zijn nog steeds cruciaal."

"De werknemerspopulatie is erg trouw, ook voor hen is Zeeland ideaal met de rustige leefomgeving en meer dan voldoende recreatiemogelijkheden"

Zeeland Refinery is één van de grotere werkgevers in de regio en biedt werk aan 420 medewerkers en 300 medewerkers van vaste onderhoudsaannemers.

"Onze 650 medewerkers bouwen elke dag aan een onderneming die op o.a. energievlak tot de top van Europa behoort. Ze staan voor de Zeeuwse kracht; het gestaag, met zorg voor elkaar en voor onze omgeving en als groep werken aan topprestaties.

Daarbij is de werknemerspopulatie erg trouw, ook voor hen is Zeeland ideaal met de rustige leefomgeving en meer dan voldoende recreatiemogelijkheden. Zeeland Refinery doet er alles aan om de medewerkers te binden. Het Zeeland Refinery familie gevoel is wat ons bedrijf het best schetst."

Lees meer over de kansen in de chemie en procesindustrie in Zeeland

PROFITEER OOK VAN EEN GROOT NETWERK EN KENNIS VAN DE REGIONALE MARKT

Hiermee kunnen we je helpen

Maak gebruik van onze uitgebreide dienstverlening bij vestigen of uitbreiden van jouw bedrijf in Zeeland.

Subsidies en stimuleringsregelingen

Subsidies en stimuleringsregelingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de financiering van jouw onderneming in Zeeland. Naast de gunstige vennootschapsbelasting in Nederland bieden zowel de regionale als de Nederlandse overheid én Europa vele betrouwbare regelingen waar je van kunt profiteren.

Juridische en fiscale zaken

Of je nu een (hoofd)kantoor, productielocatie, R&D, logistieke operatie of start-up wilt vestigen of uitbreiden in Zeeland, het is belangrijk je goed te laten adviseren over welke rechtsvorm hier het beste bij past.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Al onze diensten zijn kosteloos en vertrouwelijk.

Albert Meiresonne

Manager Foreign Direct Investments & International Trade