Ontwikkelingen in de Zeeuwse chemiesector

De chemiesector in Zeeland is volop in beweging. Dankzij het grote chemiecluster, de directe nabijheid van een sterk energiecluster en nauwe samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen, gaan de ontwikkelingen snel.

Zo kunnen wij jou helpen

Je kunt bij ons altijd terecht met vragen over ondernemen in de chemiesector in Zeeland. Van vestigings- tot financieringsvraagstukken en van symbiose- tot duurzame energiekansen, wij adviseren, sparren, helpen je op weg en verrassen je met waardevolle details.

Met deze vragen kun je bijvoorbeeld bij ons terecht:

Symbioses for Growth (S4G) zoekt kansen voor industriele symbiose voor het mkb in Zeeland en West-Brabant. Door bedrijven aan elkaar te koppelen kunnen concrete samenwerkingskansen ontstaan om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen.

Met bedrijven, overheden en kennisinstellingen bouwen we aan ecosystemen. Dit doen we via projecten en programma's. Bovendien vertellen onze collega's jou graag meer over de ontwikkelingen binnen en buiten Zeeland en waar jouw kansen liggen.

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Zowel voor vestigen als voor uitbreiden. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? Lees meer.
Ondernemersverhalen

Wij hielpen al diverse bedrijven met vestigen, uitbreiden en innoveren in de chemie en procesindustrie.

Albert voor Zeeland Refinery
Vestigen Internationalize

Zeeland Refinery: achterlandverbindingen cruciaal

Zeeland Refinery: "de locatie aan de Westerschelde en de goede verbindingen met het achterland waren van groot belang bij de vestigingskeuze en zijn nog steeds cruciaal."

Actieve bedrijven in de chemiesector

Neem contact op

Jouw chemiebedrijf vestigen in Zeeland?

De chemiesector kent uitdagingen, maar vooral veel kansen in deze regio. Wij helpen jou om op die kansen in te spelen.

Albert Meiresonne

Manager Internationaliseren