C-DIT

C-DIT ontwikkelde een kweekset waarmee mensen in hun eigen keuken (micro)bladgroentes kunnen kweken zoals broccoli, rucola of rode kool. Het zelf kweken van groentes wordt door C-DIT makkelijk en betaalbaar gemaakt. Bovendien is het leuk om te doen en goed voor het milieu. Met een eenvoudige set, bestaande uit een pot en 'zaadpad' kun je in 7-14 dagen groenten kweken.

Ontstaan van het idee

Oprichter en eigenaar Wim Kuijper: "Zelfkweken van groente heeft de toekomst. Nú heeft de keuken als hoofdfunctie het verwerken van producten tot een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Ik geloof dat de keuken steeds meer een plaats wordt waar naast het verwerken, ook groentes gekweekt worden. Om dit mogelijk te maken lever ik met C-DIT een breed scala stijlvolle producten. Gebruiksgemak, schoon, duurzaam en een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding zijn uitganspunten waar ik met mijn bedrijf garant voor sta".

Om dit alles te bereiken brengt hij producten op de markt met de merknaam 'BIJT'. BIJT is een lijn met producten voor het thuis kweken van kiemgroenten. Met een BIJT kweekset, bestaande uit een herbruikbare pot en een biologisch afbreekbare zaadpad, kweek je jaarrond gezonde kiemen in de smaken basilicum, mosterd of broccoli. Naast de kweekset heb je enkel water nodig voor het groeiproces. Het is dus gemakkelijk om te doen en ook heel schoon.

 Na 7-20 dagen kunnen de kiemgroenten gebruikt worden als smaakmaker in salades, smoothies, als broodbeleg of kleurrijke garnering. Een snelle en gezonde ‘bite’ voor elke maaltijd!

De start bij InnoGo!

C-DIT is door InnoGo! ondersteunt met financiering, toegang tot het netwerk Specifieker: via InnoGo! is C-DIT in contact gekomen met experts o.a. binnen de foodsector en ook op het gebied van onderzoek van waterkwaliteit en productiemogelijkheden.

Toekomst

In de loop der jaren evolueert deze eenvoudige kweekset naar een “Green-Tech Unit” voor de teelt van (micro)groentes.