Wat heb je nodig om als Zeeuws bedrijf door te ontwikkelen tot een internationale speler? Naast een uniek idee en financiering van Impuls Zeeland, bracht de growth mindset van Kees Zorge zijn bedrijf tot wereldwijd succes. Hij startte zijn bedrijf Omniboost in 2017 in Terneuzen. Inmiddels heeft hij ook een vestiging in New York en opent hij binnenkort de deuren in Dubai en Singapore. Het platform helpt meer dan 4000 klanten in meer dan 80 landen. "Kees, wat is je geheim?"

Een stekkerdoos voor integraties

"We zijn een Data Unification Platform voor de hospitality-industrie," begint Kees, oprichter van Omniboost, zijn verhaal. "Kort gezegd fungeren we als een stekkerdoos voor integraties. Ons platform combineert verschillende soorten gegevens, zoals hotelboekingen en kassasystemen, tot één pakket voor de klant. Onze kracht zit in het verwerken van de grote hoeveelheid datastromen. Dat ons idee aanslaat, bleek wel toen ons klantverlies tijdens de coronacrisis onder de 1% bleef."

De volgende stap met Impuls Zeeland
"Toen we merkten dat we voor de volgende stap gas moesten gaan geven, gingen we op zoek naar extra financiering," vertelt Kees. Maar als start-up in een technisch complexe sector is financiering krijgen niet eenvoudig. De steun van Impuls Zeeland kwam op het perfecte moment. Met financiering uit het InnoGo! fonds kon Omniboost het platform verder ontwikkelen en zich klaar maken voor de stap naar The States. "Impuls Zeeland was een katalysator voor onze volgende stap. Naast de financiële steun waren investmentmanagers Ralph Veerhoek en Rosco Ephraïm een bron van goede raad voor ons.’’

Wereldwijde doorbraak
"Terneuzen blijft ons hoofdkantoor, maar we zijn ook actief in Utrecht, New York en binnenkort in Dubai en Singapore," deelt Kees. "We doen dit, omdat we te maken hebben met cultuurverschillen binnen ons klantbestand. Met lokaal personeel kunnen we onze klanten de juiste service & support bieden. Tegelijkertijd geven we ons team in Nederland kansen om in het buitenland te werken."

Dromen zonder grenzen
Kees' visie op de toekomst is duidelijk: naar de wereldtop met Omniboost. Hij deelde enthousiast dat ze zijn toegelaten tot het pre-IPO programma van Euronext, een aangename verrassing die hen nu klaarstoomt voor een beursnotering." Binnen Omniboost hanteren we een 'founder mentality'; of je nu directeur bent of de prullenbakken leegt, we hebben allemaal dezelfde focus."

Is dat dan hét geheim Kees? "Er is helaas niet één succesformule. Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn kop heb gestoten. Maar, zoals Mark Twain zei: 'Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect.' Innovatie komt niet voort uit de meerderheid. Daarnaast moeten we in Zeeland af van het calimero-effect. Met Omniboost laten we zien dat vanuit Terneuzen wereldwijde impact mogelijk is, dat je groot kunt dromen en die dromen ook kunt realiseren. Het belangrijkste is om te durven falen, weer op te staan en door te gaan. Dat was zonder de steun van mijn gezin nooit gelukt. Het was een 'hell of a ride', maar we zijn pas net begonnen!"

Ga met ons in gesprek

Ook financiering nodig?

Onze Investment Managers helpen je bij de zoektocht naar de juiste financiering en we ondersteunen je als sparringpartner.