Van waterzuivering tot duurzame energie

Colsen ontwikkelt unieke technologieën op het gebied van water, energie en milieu. Zo ontwikkelen ze grote installaties voor het zuiveren en hergebruiken van water, het terugwinnen van nutriënten zoals stikstof en fosfaat en het transformeren van afval en mest in duurzame energiebronnen en kunstmestvervangers. Colsen is naast Zeeland, ook wereldwijd actief met installaties in de verenigde staten, Zuid-Afrika, Europa en Azië. En dat bleef niet onopgemerkt. Eerder ontvingen ze meermaals de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo en sinds vorig jaar dragen ze de mooie titel 'Zeeuws Familiebedrijf van het jaar'.

Een duwtje in de rug

De 1e stap naar innovatie is onderzoek. ‘’Voordat je zo’n grote installatie opzet, kijk je eerst of het technologisch op kleine schaal werkt. Is mijn idee economisch en technisch wel haalbaar? En hoe zit het met wetgeving?’’, legt Boris uit. Al deze onderzoeken kosten tijd en geld. Ze vroegen daarom een MIT Haalbaarheid subsidie van Provincie Zeeland aan. ‘’En als je met innovatie bezig bent, heb je al gauw zaken met Impuls’’, licht Boris toe. "Met de regelingen die er zijn, kunnen we een groter vliegwiel krijgen. Impuls helpt ons aan de voorkant, om ons een boost te geven in de diverse kansen."

MIT Zuid subsidieregeling

De MIT Zuid haalbaarheid subsidie heeft niet alleen de financiële last verlicht, maar ook de deur geopend naar nieuwe financieringsmogelijkheden. ‘’We onderzoeken nu of we een stapje verder kunnen gaan, bijvoorbeeld met de MIT Zuid R&D subsidie.

MIT Zuid staat voor 'MKB Innovatiestimulering Topsectoren in Zuid-Nederland'. De subsidie is voor het aanmoedigen van vernieuwing in het MKB. De regeling kent twee instrumenten: Haalbaarheidsprojecten en R&D samenwerkingsprojecten.

Vergroot je kans op succes

Impuls Zeeland ondersteunt ambitieuze ondernemers die binnen Zeeland willen investeren in duurzame en innovatieve plannen. Ze bieden financiering en brengen je in contact met de juiste connecties binnen fondsen en investeerders. Daarnaast is Impuls het eerste aanspreekpunt voor een aantal Provinciale en Europese Innovatiesubsidies, waaronder de MIT Zuidsubsidieregeling.

Boris benadrukt het belang van een ecosysteem waarin overheid, onderwijs en bedrijfsleven elkaar versterken: "Gebruik het netwerk van Impuls. Ondernemers zijn soms terughoudend in subsidieregelingen, maar met de juiste connecties en begeleiding vergroot je de kans op succes."

Ga met ons in gesprek

Wil je ook jouw innovatie testen?

Bijvoorbeeld door een technisch onderzoek of economische analyse te doen? Dan is de MIT Zuid Haalbaarheid subsidie misschien ook wat voor jou. Ga met ons in gesprek, we helpen je graag verder.