Modulinq 

Patricia van den Berge ontwikkelde Modulinq, een multidisciplinair (bouw)concept waarmee een kwaliteitsslag gemaakt kan worden van bestaande gebouwen en een optimalisatieproces ontstaat voor nieuwbouw. Iedereen kan bouwen! De consument bouwt een eigen huis met dit bouwpakket op maat (lego-principe). Het bouwpakket bestaat uit handzame elementen die je eenvoudig aan elkaar kan koppelen. Het is biobased, recyclebaar en aanpasbaar.

Het ontstaan van het idee

Het idee is ontstaan vanuit de gedachte om meer door de consument zelf te kunnen laten doen en de bouwsector transparanter te maken. De kans ligt in de integrale aanpak waardoor de niet deskundigen inzicht krijgen in het verhaal van het innovatieve bouwsysteem wat slim is en relatief goedkoop ten opzichte van bestaande systemen. (Ver)bouwen is een flinke investering, maar het is niet altijd duidelijk waar het geld precies naar toe gaat en zodra er een wijziging is die niet binnen het standaard bouwplan valt, wordt het nog duurder. Dat moet anders kunnen.

De start bij InnoGo!

Ondersteuning van InnoGo! krijg ik op gebied van coaching en advisering om het concept naar een hoger niveau te tillen en het goed in de markt te zetten.

Toekomst

Mijn visie is dat de consument zelf zijn huis kan ontwerpen middels een 'gebouwmodificatietool', een overzicht krijgt van de kosten en er vervolgens meteen via de website besteld kan worden. Binnenkort is de 1e mockup van de elementen om te testen, daarna kunnen we doorpakken voor realisatie van projecten en opstarten van de tool. Binnen 5 jaar moet het volledig operationeel zijn.