Faciliteren van circulair ondernemerschap in de toerisme- en recreatiesector

Meer circulariteit ondernemers aan de kust


Het Interreg 2 Zeeën project FACET richt zich op het stimuleren van ondernemers in de toeristische sector om nieuwe circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf. Samen met ondernemers en partners uit Vlaanderen, Engeland en Frankrijk experimenteren we met circulaire toepassingen op zes gebieden: water, energie, verpakkingen, afval, accommodaties en gezamenlijke inkoop. 

Kleinschalige pilots

In Zeeland organiseren Impuls Zeeland en HZ University of Applied Sciences laagdrempelige, kleinschalige pilots met toeristische MKB-ondernemers. Deelnemende ondernemers krijgen een voucher voor het inhuren van externe expertise.De pilots gaan over de thema's afval, water, energie, verpakking, accommodatie en gezamenlijke inkoop. Met dit traject maken ondernemers op een praktische manier kennis met circulariteit en doen ze ervaring op over circulaire oplossingen. Het resultaat: een kant en klaar actieplan voor hun bedrijf. 

Kan ik verpakkingsmateriaal van de ijsjes die ik verkoop verminderen? Kan ik materialen hergebruiken voor het interieur van een nieuw huisje op mijn camping? En met welke partijen kan ik samenwerken als ik een activiteit circulair wil maken? Heb jij zelf ook zo’n vraag? En wil jij als toeristisch ondernemer aan de slag met circulaire oplossingen? Meld je aan voor een voucher.

Ga met ons in gesprek

Wil je meer weten over circulair ondernemen? Of wil je weten hoe andere bedrijven circulaire activiteiten zijn gestart? Bekijk verschillende best practices op de FACET website. Zelf aan de slag met circulariteit? Neem contact op met Helen Roskam via helenroskam@impulszeeland.nl of via +31 (0)6 82313119.

Bekijk de FACET nieuwsbrief 2020 >>

Algemene informatie FACET