Daar profiteren zowel bedrijven als consumenten van; vrijwel nergens ter wereld beschikken zo veel huishoudens over een breedband-aansluiting. Maar het gaat verder dan dat: het gehele telecommunicatienetwerk in Nederland is erg concurrerend, 100% digitaal en behoort tot ‘s werelds beste op het gebied van kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Datacenters in Zeeland

Wie kiest voor Zeeland als datacenter locatie profiteert van hoge snelheid internet via een redundant glasvezelnetwerk, van een internetaanbieder die u zelf uit kunt kiezen. Vanwege de ligging van Zeeland profiteert u bovendien niet alleen van de aanwezigheid van de wereldwijd toonaangevende AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), maar ook van de nabijheid van de Antwerp Internet Exchange.

Energiebehoefte

Daarnaast biedt Zeeland zeer betrouwbare, duurzame en betaalbare opties die datacenters kunnen voorzien in hun energiebehoefte; van het opwekken van energie tot het koelen. Vanwege het milde klimaat en het robuuste energiecluster kan er gebruik gemaakt worden van een grote diversiteit aan energiebronnen: van kernenergie tot wind-, zonne- en getijdenenergie. Omdat in Zeeland water ruim voorradig is, kunnen datacenters hier het energieverbruik flink omlaag brengen door te koelen met (zee)water.

Directe verbinding met Noord-Amerika

Bovendien beschikt Nederland, en dus ook Zeeland, over een directe verbinding met Noord-Amerika: 11 van de 15 transatlantische zeekabels komen aan land in Nederland (één zelfs in Zeeland zelf).

Jouw bedrijf vestigen in Zeeland?