Inspelen op veranderingen

Meegaan met digitalisering biedt nieuwe kansen voor je bedrijf. Technologie maakt het onder andere mogelijk bedrijfsprocessen te herstructureren, flexibeler te werken en helpt om sneller te kunnen inspelen op veranderende eisen en wensen.

Praktische voorbeelden als inspiratie

HZ Kenniscentrum Kusttoerisme ontwikkelde een kansenkaart om ondernemers concrete kansen voor technologische innovatie op het gebied van Human Capital te tonen. Vragen die worden beantwoord zijn: welke technologische toe[passingen zijn mogelijk? En hoe zouden deze toepassingen kunnen bijdrage aan het oplossen van huidige uitdagingen?

Van digitale gastheer tot gamification

De kansen zijn gecategoriseerd aan de hand van een vijftal thema’s: technologisering van taken, verbeteren werkbeleving en welzijn, bijscholing werknemers, arbeidsmarktcommunicatie en samenwerken. De voorbeelden verschillen van grote en kleine mogelijkheden: van een digitale gastheer/gastvrouw, een app voor de vitaliteit van medewerkers tot werving door middel van gamification. Kansen genoeg!

Bekijk de kansenkaart


Op zoek naar meer inspiratie?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van innovatie en vernieuwing voor jouw bedrijf? Laat je inspireren en ga zelf aan de slag. Klik op onderstaande button, laat je gegevens achter en ontvang regelmatig inspiratie in je mailbox.

Neem contact met ons op

Zelf innoveren? Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen over dit thema? Of wil je meer weten over de inspiratie, ondersteuning en financieringsmogelijkheden die wij bieden aan de toeristische sector? Ga in gesprek met projectmanagers Stefan Coppoolse.

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie