Van hittestress tot gezondheid

Groen kan helpen bij hittestress, wateroverlast, biodiversiteit en geld. Zo draagt een groendak bij aan de isolatie van een gebouw en zorgt groen voor de opvang van extra water bij hoosbuien. Maar groen heeft ook een positieve invloed op het binnenklimaat en je gezondheid. Zo verbeteren binnenplanten de luchtkwaliteit en voelen mensen zich gelukkiger en meer ontspannen in een natuurlijke omgeving. Genoeg redenen om de groenkwaliteit op jouw bedrijf te verbeteren.

Poster meerwaarde van groen ontwikkeld door VisueelVergaderen en ZMF

Groene belevenissen aanbieden

Maar hoe kun je dan een groene belevenis aanbieden? Kijk naar je omgeving en rondom je locatie. Wat voor natuur heb je om je heen en hoe kun je hierop inspelen. Kijk ook naar de meerwaarde voor jouw gast, zoals ontspanning, inspiratie of misschien wel fysieke uitdagingen. Groen kan op diverse manieren ingezet worden. Meer weten? Download de PowerPoint presentatie van ZMF met voorbeelden en interessante links.

Meer doen met groen

Wil jij meer doen met groen en de kansen die natuur brengt voor jouw bedrijf benutten? Wij kunnen helpen met bijvoorbeeld een advies op maat, scan of innovatievoucher waarmee je een externe expert gedeeltelijk kan financieren. Ga in gesprek met onze projectmanager en ga aan de slag!

Ondersteuning vergroening
Neem contact met ons op

Ook vergroenen? Wij helpen je!

Wil jij ook aan de slag met de vergroening van jouw toeristische bedrijf? Of wil je meer weten over waar de kansen rond vergroening liggen voor jouw bedrijf? Ga met ons in gesprek en ontdek de mogelijkheden.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Helen Roskam

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie