Werk aan de toekomst

Wij helpen ondernemers bij het maken van eerste stappen bij innovatieve en vernieuwende plannen voor hun bedrijf. Met ons Aanjaagprogramma bieden we dé inspiratie, ondersteuning en financiering om stappen te maken. Zo delen we voorbeelden van ondernemers uit de regio, organiseren we bijeenkomsten met gelijkgestemde en geven we advies op maat. Dat alles op voor de sector relevante thema's zoals energie, klimaat, circulariteit, nieuwe verdienmodellen, vergroening en digitalisering.

Wij helpen je graag verder. Ga met ons in gesprek. Samen bekijken we wat mogelijk is voor jouw bedrijf.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Inspiratie voor jouw bedrijf

Inspiratie staat vaak aan het begin van innovatie. Wij organiseren inspiratievolle events over relevante thema's en delen inspiratievolle verhalen van ondernemers uit de sector. Hou onze agenda in de gaten voor onze events. Benieuwd naar onze video's, blogs en artikelen? Klik op onderstaande button en bekijk de inspiratiepagina.

Scans, experts en advies op maat

Om toeristisch ondernemers te helpen bij de doorontwikkelingen van hun bedrijf bieden wij diverse ondersteuningsmiddelen. Zo helpen we ondernemers, die de mogelijkheden rond verduurzaming, digitalisering of nieuwe verdienmodellen willen verkennen, door advies op maat te geven en te helpen bij planvormingstrajecten. Ook schakelen we via innovatievouchers experts in die helpen bij innovatievragen én bieden we duurzaamheidsscans aan om een beeld te geven van de kansen voor bedrijven op het gebied van energie, klimaat en biodiversiteit. Genoeg mogelijkheden!

Hulp bij gezamenlijke vraagstukken

Innoveren hoeft niet alleen. Het is mogelijk om samen met andere mkb'ers vernieuwingen en mogelijkheden te verkennen, testen en realiseren. Ook voor deze manier van innoveren bieden wij ondersteuning. Met een samenwerkingsvoucher kan een deel van de kosten van advies van externe experts worden betaald. Of sluit aan bij de bedrijfsvergelijkingsgroepen en vergelijk jouw bedrijfsvoering en (financiële) cijfers die van andere bedrijven.

Ga met ons in gesprek voor de mogelijkheden. Samen bekijken we jouw vraag en zoeken we experts die je kunnen helpen.

Minicamping Werendijke

Lilian en Stefanie, eigenaressen van Minicamping Werendijke kregen via een innovatievoucher hulp bij de ontwikkeling van een toekomstvisie.

“Destijds twijfelden we of de vouchers wel voor kleine bedrijven zoals wij bedoeld waren. Dat bleek zeker het geval, want Impuls Zeeland heeft ons toen zelfs overtuigd om wél mee te doen!”

Financiering voor innovatie

Op zoek naar financieringsmogelijkheden? Ook hier kunnen wij je bij helpen. Doe de financieringscheck of kijk samen met één van onze projectmanagers of je in aanmerking komt voor een fonds, voucher of andere innovatiefinanciering.

Bekijk de financieringsmogelijkheden

Deze ondernemers gingen je voor

Inmiddels hebben wij al diverse ondernemers ondersteund en geholpen. Benieuwd naar hun verhaal? Bekijk onze ondernemersverhalen en laat je inspireren.

Toerisme Innoveren

Vergelijken met De Belgische Loodsensociëteit

Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit doet mee met de bedrijfsvergelijkingsgroepen en haalt waardevolle informatie voor de toekomst op uit de vergelijking met collega-ondernemers.

Toerisme Innoveren

Planvorming bij Villa Magnolia

Jerry Troy, eigenaar van Villa Magnolia, heeft verschillende innovatieve plannen voor zijn bedrijf. Hij maakt gebruik van het planvormingstraject om stappen te maken.

Toerisme Innoveren

Innovatie op minicamping Werendijke

Minicamping & Kloostertuin Werendijke heeft grootse plannen. Plannen waarvoor ze vanuit Impuls Zeeland ondersteuning ontvingen.

Toerisme Innoveren

Innovatie bij het Watersnoodmuseum

Naast een fysieke locatie zou het Watersnoodmuseum in de toekomst ook meer willen optreden als digitaal museum. Dat vraagt innovatie en vernieuwing.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder

Met ons programma helpen wij toeristische mkb ondernemers in Zeeland met innoveren. En zorgen we er samen voor bedrijven dat bedrijven klaarstaan voor uitdagingen van de toekomst. Wil jij innoveren of heb jij een verduurzamingsvraag voor jouw toeristisch bedrijf? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie