Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Voor bedrijven van de toekomst!

Wij helpen ondernemers bij innovatieve en vernieuwende plannen voor hun bedrijf.

Met ons Aanjaagprogramma bieden we toeristische mkb's dé inspiratie, ondersteuning en financiering om stappen te maken. We delen inspirerende verhalen van ondernemers uit de regio, organiseren events om te netwerken en ondersteunen bij het inschakelen van experts. We spelen hierbij in op belangrijke thema's voor de toekomst, zoals: verduurzaming, digitalisering en biodiversiteit.

Verkennen wat wij voor jou kunnen betekenen? Dat kan. We beginnen met een persoonlijk gesprek waarin we samen met jou kijken waar jouw vraag of behoefte ligt.

Samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf bekijken? Ga met ons in gesprek.

Inspiratie voor jouw bedrijf

Inspiratie staat aan het begin van innovatie. Wij organiseren inspiratievolle events en delen verhalen van ondernemers uit de sector. Hou onze agenda in de gaten voor onze events en bekijk onze video's, blogs en artikelen op onze inspiratiepagina.

Hulp van experts

Naast inspiratie bieden we toeristische ondernemers ook de ondersteuning om daadwerkelijk stappen te maken. We werken hiervoor met vouchers variërend van € 1.000 tot € 12.500. Met een voucher kan een deel van de kosten (50%) voor advies van experts betaald worden. Handig, want een expert kan helpen bij vraagstukken of het in kaart brengen van de huidige situatie. Hiermee maak je jouw plannen sterker.

Voordelen voor jouw bedrijf

  • Door de financiële bijdrage verlaag je de kosten voor extern advies.
  • Een expert versterkt de realisatie van je plan.
  • Je kan gebruik maken van ons netwerk aan experts.
  • Een voucher kan je alleen, maar ook in samenwerking met andere mkb ondernemers inzetten.

Onze betrokken projectmanagers gaan graag met jou aan tafel. Neem gerust contact op.

Minicamping Werendijke

Lilian en Stefanie, eigenaressen van Minicamping Werendijke kregen via een innovatievoucher hulp bij de ontwikkeling van een toekomstvisie.

“Destijds twijfelden we of de vouchers wel voor kleine bedrijven zoals wij bedoeld waren. Dat bleek zeker het geval, want Impuls Zeeland heeft ons toen zelfs overtuigd om wél mee te doen!”

Financiering voor innovatie

Zoek je financiering voor je plannen? Speciaal voor de toeristische verblijfsrecreatie is er een fonds opgesteld waarmee je een gunstige lening kan ontvangen voor de realisatie van je plannen. Past het fonds niet bij jouw vraag? Doe de financieringscheck of kijk samen met één van onze projectmanagers naar andere mogelijkheden.

Bekijk het fonds

Deze ondernemers gingen je voor

Wij hebben diverse ondernemers ondersteund bij hun plannen, ideeën en dromen. Bekijk onze ondernemersverhalen.

Toerisme Innoveren

Belgische Loodsensociëteit vergelijkt bedrijfsinformatie

Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit doet mee met de bedrijfsvergelijkingsgroepen en verzamelt op die manier nuttige inzichten over hun bedrijf.

Toerisme Innoveren

Planvorming bij Villa Magnolia

Jerry Troy, eigenaar van Villa Magnolia, heeft verschillende innovatieve plannen voor zijn bedrijf. Hij maakt gebruik van een voucher om stappen te maken.

Toerisme Innoveren

Hulp bij toekomstplan minicamping Werendijke

Minicamping & Kloostertuin Werendijke heeft grootse plannen. Plannen waarvoor ze vanuit Impuls Zeeland ondersteuning ontvingen.

Toerisme Verduurzamen Innoveren

Strandhotel Westduin onderneemt circulair

Strandhotel Westduin heeft met ondersteuning van Impuls Zeeland gekeken naar het circulair verwerken van hun afvalstromen.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder

Met ons programma helpen wij toeristische mkb-ondernemers in Zeeland met innoveren. En zorgen we er samen voor bedrijven dat bedrijven klaarstaan voor uitdagingen van de toekomst. Wil jij innoveren of heb jij een verduurzamingsvraag voor jouw toeristisch bedrijf? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie