vr, 10-05-2019, 15:23
Nieuwsbericht

Werksessie industriële symbiose voor mkb-bedrijven in gemeente Kapelle

Donderdag 13 juni vindt er een werksessie voor industriële symbiose voor mkb-bedrijven - Symbiosis4Growth - plaats in de gemeente Kapelle. 

Aanbieden reststromen en overcapaciteit

Tijdens deze kosteloze bijeenkomst kunnen Zeeuwse en West-Brabantse bedrijven elkaar reststromen of overcapaciteit aanbieden, dit kan biomassa zijn, proceswater, hoog- of laagwaardige reststromen, maar ook personeel of apparatuur.

Veel ondernemers gingen u voor

Circa 15-30 West-Brabantse en Zeeuwse bedrijven gaan tijdens de bijeenkomst actief op zoek naar concrete samenwerkingsmogelijkheden die kunnen leiden tot kostenbesparing, een positieve bijdrage leveren aan het milieu en innovatie stimuleren.

Veel ondernemers (ook Zeeuwse), hebben al met succes gebruik gemaakt van deze aanpak, die onder deskundige begeleiding van projectmanagers van Impuls Zeeland en REWIN West-Brabant staat.

Datum: 13 juni 2019
Tijd: 17.00 uur
Locatie: gemeente Kapelle, exacte locatie wordt u toegestuurd wanneer u zich aanmeldt voor de bijeenkomst

Matches tussen bedrijven

Door met elkaar in gesprek te gaan over wat ieder over heeft en wat ieder zou kunnen gebruiken, ontstaan er matches tussen bedrijven en daarmee interessante kansen voor u en bedrijven in uw omgeving.

Op welke manier profiteren de bedrijven van de Symbiosis4Growth werksessie?

  • H4A: "Door het ontmoeten van andere mensen die producten hebben die matchen met onze behoeften. Goed initiatief."
  • Rodenburg Productie: “De diversiteit aan bedrijven is perfect. Ik heb kennis opgedaan over wat gebeurt in andere industrieën.”
  • Labee Group: “Door contacten leggen om grondstoffen te verkrijgen. S4G biedt goede mogelijkheden voor samenwerkingen”
  • DOW: “S4G heeft geholpen bij het vinden van geïnteresseerde partners voor wateroplossingen. Deze werksessie is een goede manier om mkb aan te laten sluiten bij de doelstellingen van de Vitaal Sloe- en Kanaalzone” 
  • Coroos Conserven: “Door het opdoen van nieuwe contacten en doordat ik een beeld heb gekregen van beschikbare oplossingen”
  • Aben Green Energy: “S4G is een erg nuttig initiatief: ik heb potentiële business opportunities gevonden”
  • CSM Bakery Solutions: “Ik heb nieuwe ideeën en contacten opgedaan.  Prima georganiseerd”
  • Heros Sluiskil B.V.: “S4G helpt bij het vinden van opportunities voor reststoffen en hulpstoffen”

Wat is Symbiosis4Growth?

Symbiosis4Growth is een samenwerkingsplatform om industriële symbiose voor het MKB in West-Brabant en Zeeland te versnellen en realiseren. Het doel van dit platform is om bedrijven aan elkaar te koppelen om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen. Kijk voor meer informatie op  www.symbiosis4growth.nl