ma, 05-11-2018, 10:50
Nieuwsbericht

Opening Zonnepark Scaldia

ib vogt, expert in grootschalige zonne-energieprojecten, viert vandaag de succesvolle oplevering van het zonnepark Scaldia in Zeeland. Scaldia is, met ruim 140.000 zonnepanelen, het grootste zonnepark in Nederland. Het park is gebouwd bij North Sea Port in de gemeenten Borsele en Vlissingen.

Symbolische start generator

De officiële openingshandeling werd donderdag 1 november verricht met een symbolische opstart van de generator die het grootste zonnepark in Nederland in werking stelde. Voor Zeeland is zonnepark Scaldia een belangrijke voorziening in het behalen van de klimaatdoelstellingen: gedurende 30 jaar voorkomt het zonnepark 738.000 ton aan CO2 uitstoot. ib vogt nam de vergunningen van het zonnepark Scaldia in februari van dit jaar over van de ontwikkelaar Solarpark Zeeland. In mei leverde HSH Nordbank de benodigde projectfinanciering van 41 miljoen en kon de bouw beginnen. Na tweeëneenhalf jaar van zorgvuldige voorbereidingen en vergunningsprocedures, bouwde ib vogt het zonnepark in een klein half jaar. 

14.000 zonnepanelen

De energie en de stroomcertificaten zijn aan ENGIE verkocht. ENGIE brengt die, onder een lange termijn contract voor meer dan de helft van de levensduur van het project, op de markt.  Zonnepark Scaldia heeft een capaciteit van 54.5 MWp en beslaat met ruim 140.000 panelen een oppervlakte van 38 hectare. De zonnepanelen staan in oost-westelijke richting voor optimaal gebruik van de grond en de beste energieopwekking. In totaal levert het zonnepark Scaldia gedurende 30 jaar gemiddeld 51.000 MWh groene stroom op jaarbasis. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 14.000 huishoudens. 

Over ib vogt

ib vogt GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en oplevering van kwalitatief hoogstaande grootschalige turnkey PV-installaties over de hele wereld. Ib vogt levert, onafhankelijk van de fabrikant en met een sterk wereldwijd partnernetwerk van lokale projectontwikkelaars, geïntegreerde kwalitatief hoogstaande turnkey PV-installaties, ontworpen en ontwikkeld in Duitsland, aan internationale eindinvesteerders. 
Het familiebedrijf ib vogt realiseert al sinds 2009 wereldwijd zonneparken met een totale capaciteit van meer dan 680 MWp. Het bedrijf werkt in meer dan 59 landen, heeft het hoofdkantoor in Berlijn (Duitsland) en kantoren in Engeland, Amerika, Australië, Panama, Polen, Spanje, India en Zuidoost Azië, en meerdere joint ventures in Afrika.

Voor meer informatie: www.ibvogt.com