ma, 09-11-2020, 12:08
Nieuwsbericht

Kabinet steekt 20 miljoen euro in Investeringsfonds Zeeland

Het kabinet investeert tot en met 2023 in totaal 20 miljoen euro in het Investeringsfonds Zeeland. Met dit extra geld krijgt Zeeland meer mogelijkheden om innovatieve bedrijven aan te trekken en te investeren in kansrijke startups die ontstaan in het kielzog van het nieuw op te richten Delta Kenniscentrum. 

Compensatiepakket Zeeland

Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer. De investering van 20 miljoen maakt deel uit van het Compensatiepakket Zeeland. Staatssecretaris Keijzer stelt dat er in Zeeland grote kansen liggen voor watermanagement en bedrijven die slimme oplossingen bedenken die nodig zijn door de klimaatverandering. Dat gaat van droogtebestrijding tot veiligheid. 

Investeringsfonds Zeeland

Met de 20 miljoen van het kabinet kan het Investeringsfonds Zeeland, waarvan ook het Rijk aandeelhouder is, het maximale investeringsbedrag verhogen van 1 miljoen euro naar 2,5 miljoen euro. Zo kunnen kansrijke bedrijven beter doorgroeien. Ook kunnen hiermee kunnen grote, vernieuwende bedrijven naar Zeeland worden gehaald. Zulke bedrijven hebben vaak veel kapitaal nodig.

Bron: PZC