ma, 26-06-2017, 12:00
Nieuwsbericht

Werkgevers willen hoogopgeleide jongeren terug naar Zeeland halen

De Brabants Zeeuwse werkgeversvereniging en de Maatschappij voor Handel en Nijverheid wil in samenwerking met gemeentes en provincie hoogopgeleide jongeren overhalen te verhuizen naar Zeeland. Ze willen dit doen door gezamenlijk traineeships aan te bieden, waarbij jongeren een baan aangeboden krijgen en een dag in de week trainingen volgen. Aldus Omroep Zeeland

De werkgevers staan te springen om jongeren terug naar de provincie te halen. "We hebben jongeren nodig om aan de innovatiekracht van Zeeland te werken", zegt Jorrit Snijder van de Maatschappij voor Handel en Nijverheid. Volgens hem zijn er wel jongeren die na hun studie terugkeren, maar kan dat aantal veel hoger worden als er ook aantrekkelijke banen op een hoog niveau worden aangeboden. 

Door de traineeships in samenwerking met gemeentes, de provincie en onderwijsinstellingen aan te bieden, maakt het interessanter dan dat bedrijven dit alleen zouden doen, volgens Snijder. "Gezamenlijk is juist de kracht, omdat er dan ook een gezamenlijk trainingsprogramma kan worden aangeboden", volgens Snijder. 

Lees hier het hele artikel en beluister het audiofragment.

Bron: Omroep Zeeland