ma, 11-09-2017, 10:16
Nieuwsbericht

Acht startups geven hun idee een kickstart

Vrijdag 8 september ging het Kickstartprogramma van DOK41 voor de tweede keer van start. Acht startups gaan de komende drie maanden aan de slag met ieder een innovatief idee. Het einddoel is een gevalideerd business model, eerste prototypes, klanten en een onderbouwde case voor wat betreft marktpotentieel en commerciële haalbaarheid.

Van engineers tot industrieel ontwerpers

De groep startups varieert van engineers tot industrieel ontwerpers en van programmeurs tot communicatiedeskundigen. Zij trekken de komende periode samen op, ondersteund door een poule van ruim 20 mensen uit het netwerk, in de vorm van coaching op thema’s pricing, verdienmodel, marketing, business modelling, ontwerp prototype etc.

Kritische blik

Aansprekend voor de startups is de stok achter de deur, iemand die kritisch meekijkt, dezelfde uitdagingen kent en kritisch doorzaagt op het verdienmodel. De groep is divers in leeftijd en achtergrond, met één ding gemeen: een enorme gedrevenheid en passie om er een succes van te maken en de daarbij kenmerkende leergierigheid.

Goed business model

De startups gaan de komende 12 weken op zoek naar een goed werkend business model, klanten en een onderbouwde business case voor startkapitaal. De periode wordt afgesloten met een groot event: Startup Stage Summit, waar zij letterlijk het podium bestijgen.

DOK41

Het initiatief komt van DOK41, innovatiehotspot en incubator voor innovatieve en groeiende startups. Met het initiatief willen zij bijdragen aan de eerste fase, die voor de meeste startups vaak het moeilijkste is. Het prototype is klaar, maar investeerders willen eerst zien dat het werkt en er voldoende markt voor is. Aan dat bewijs gaan de startups de komende maanden werken.

Netwerk

DOK41 wordt daarin ondersteund door een netwerk lokale en landelijke startup coaches en een uiteenlopend aantal experts. Zij bieden de startups bewezen methodieken en tools met de kennis en ondernemerservaring voor een kansrijke start. Financiële bijdrage komen van de ondernemers zelf, alsook van de Provincie Zeeland, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland en het partnernetwerk aan bedrijven en intermediairs van DOK41. Doel is een toenemend aantal innovatieve startups in Zeeland met een groeiambitie, om die vervolgens te laten uitgroeien tot duurzame, rendabele ondernemingen. Initiatieven die bijdragen aan de groei van banen en de economische stabiliteit en leefbaarheid van Zeeland. Bouwen aan de toonaangevende bedrijven van morgen is dan ook de ambitie.