Innovatievouchers voor ondernemers in de verblijfsrecreatie

Als we willen dat zaken goed blijven gaan in de verblijfsrecreatie en dat de potentiële gast van morgen nog steeds naar Zeeland blijft komen, is het belangrijk om een kwaliteitsslag te maken. Provincie Zeeland vindt een goede kwaliteit van de accommodaties belangrijk en steunt daarom dit project van NV Economische Impuls Zeeland (Impuls) om te kijken hoe ondernemers gestimuleerd kunnen worden om te innoveren. En zo hun verblijven naar een hoger plan te tillen.

Innovatievoucher verblijfsrecreatie

Ondernemers in de verblijfsrecreatie in Zeeland met innovatieve plannen voor hun bedrijf kunnen gebruik maken van innovatievouchers. Hiermee kunnen ze hulp krijgen bij het zetten van de volgende stappen in de ontwikkeling van hun bedrijf.

Inhuren expertteam

Naast de innovatievouchers, bestaat ook de mogelijkheid om een expertteam in te zetten. Hierbij wordt in plaats van inhuren van één adviseur, een team van meerdere specialisten waaronder (ruimtelijke) vertegenwoordiging vanuit de gemeente, gelijktijdig ingezet tijdens een werkbijeenkomst op het bedrijf waarbij integraal advies tot stand komt met als resultaat een samenhangend kwaliteitsplan. 

Hoe werkt het?

Dit begint met een intakegesprek door Impuls en HISWA-RECRON waarin de uitdaging voor het bedrijf besproken wordt. Afhankelijk van de vraag kan een innovatievoucher worden ingezet. Dit is een financiële bijdrage, van maximaal 50% van de kosten tot een maximum van € 5.000,-. Hiermee kan een externe expert expertise worden ingehuurd. Bijvoorbeeld een toeristisch adviseur die kan helpen bij het ontwikkelen van een nieuw bedrijfsplan of een ontwerpbureau dat een landschappelijk inrichtingsplan kan maken. Uitgangspunt hierbij is dat de beoogde nieuwe ontwikkeling van het bedrijf bijdraagt aan kwaliteitsverbetering.

Ervaringen van ondernemers

Bekijk de ervaringen van twee van deze bedrijven in deze video.

Voorwaarden

  • De voucher is een financiële bijdrage van 50% (tot maximum van € 5.000) van de kosten voor extern advies. De andere helft van de kosten moet door het bedrijf zelf worden gefinancierd.
  • Uitbetaling geschiedt na afloop van het traject.
  • Vouchers zijn voor mkb-ers gevestigd in Zeeland.
  • Elk bedrijf kan maximaal één voucher aanvragen.
  • Vouchers worden toegekend tot het beschikbare budget is uitgeput.
  • Het beschikbare budget varieert per gemeente.

Aanvragen voucher

Ben je actief in de verblijfsrecreatie in Zeeland en wil je innoveren? Of loop je tegen een kwestie aan die al jaren de groei van je bedrijf in de weg staat? Meld je dan nu aan voor een intakegesprek voor de innovatievouchers. De beschikbaarheid van vouchers verschilt per gemeente. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op met Kim Provoost, kimprovoost@impulszeeland.nl of 0653412568.

Wilt u als gemeente ook innovatievouchers gaan aanbieden aan uw toeristische ondernemers? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Aanvragen voucher gemeente Veere
Aanvragen voucher gemeente Schouwen-Duiveland
Aanvragen voucher gemeente Tholen
Aanvragen voucher gemeente Noord-Beveland