Vouchers voor de vrijetijdssector

Stimuleren doorontwikkeling vrijetijdssector

In verschillende gemeenten zijn innovatievouchers beschikbaar voor ondernemers in de toeristische sector. De vouchers richten zich op de ondersteuning bij het zetten van vervolgstappen in de ontwikkeling van een bedrijf. Ondernemers uit de vrijetijdssector (horeca, verblijfsrecreatie, watersport en dagattracties) kunnen een beroep doen op deze vouchers. 

Advies op maat

Naast de innovatievouchers, is er ook de mogelijkheid tot maatwerkadvies. Hierbij wordt een expertteam ingezet (bestaande uit meerdere specialisten uit de gemeente) die tijdens een werkbijeenkomst op het bedrijf langskomt. In de werkbijeenkomst ontwikkelen ze een integraal advies met als resultaat een samenhangend kwaliteitsplan.

Hoe werkt de voucher?

Via een intakegesprek kijken we naar jouw innovatievraag/idee en de mogelijkheid voor een voucher. Afhankelijk van de vraag kennen we een voucher toe of een maatwerkadvies. Toegekende vouchers zijn inzetbaar voor het inschakelen van externe expertise met als uitgangspunt dat de ontwikkeling een kwaliteitsverbetering is voor het bedrijf. Denk aan een toeristisch adviseur die helpt bij de ontwikkeling van een nieuw bedrijfsplan of een ontwerpbureau dat een landschappelijk inrichtingsplan maakt. 

Momenteel zijn er in vier gemeenten innovatievouchers beschikbaar, in gemeente Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Tholen en Veere. De voorwaarden en het beschikbare budget varieert per gemeente. Gemeente Schouwen-Duiveland stelt ook vouchers beschikbaar specifiek voor verduurzaming en circulariteit. 

Ervaringen van ondernemers


Aanvragen voucher

Benieuwd of de innovatievouchers iets voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Kim Provoost via kimprovoost@impulszeeland.nl en meld je aan voor een intakegesprek.

Als gemeente ook innovatievouchers aanbieden aan toeristische ondernemers? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Mogelijk gemaakt door Zeeuwse gemeenten en de Provincie