Innovatievouchers voor ondernemers in de verblijfsrecreatie

We willen dat zaken goed blijven gaan in de verblijfsrecreatie en dat de potentiële gasten van morgen naar Zeeland blijven komen. Het maken van een kwaliteitsslag is hiervoor belangrijk. Ook Provincie Zeeland vindt een goede kwaliteit van de accommodaties belangrijk en steunt  Impuls Zeeland bij het stimuleren van ondernemers om te innoveren en hun bedrijf naar een hoger plan te tillen. Ondersteuning kan plaatsvinden via een innovatievoucher of via een maatwerkadvies. 

Innovatievoucher verblijfsrecreatie

Ondernemers in de verblijfsrecreatie in Zeeland met innovatieve plannen voor hun bedrijf kunnen gebruik maken van innovatievouchers. Hiermee is het mogelijk hulp in te schakelen bij het zetten van de volgende stappen in de bedrijfsontwikkeling. Er zijn verschillende soorten innovatievouchers: planvorming vouchers en innovatievouchers per gemeente. Let op! De planvorming vouchers zijn niet meer beschikbaar.

Bekijk hier welke specifieke voorwaarden gelden voor de vouchers per gemeente:

Advies op maat

Naast de innovatievouchers, is er ook de mogelijkheid tot advies op maat. Hierbij wordt een expertteam ingezet (bestaande uit meerdere specialisten uit de gemeente) die tijdens een werkbijeenkomst op het bedrijf langskomt. In de werkbijeenkomst ontwikkelen ze een integraal advies met als resultaat een samenhangend kwaliteitsplan.

Hoe werkt het?

Tijdens een intake gesprek bekijken HISWA-RECRON en Impuls Zeeland de mogelijkheid voor een innovatievoucher. De innovatievouchers is een financiële bijdrage van maximaal 50% van de kosten met een maximum van € 5.000,-. De financiële bijdrage dient voor het inhuren van externe expertise, bijv. een toeristisch adviseur die kan helpen bij het ontwikkelen van een nieuw bedrijfsplan of een ontwerpbureau dat een landschappelijk inrichtingsplan kan maken. Uitgangspunt van de financiële bijdrage is dat de beoogde nieuwe ontwikkeling van het bedrijf bijdraagt aan kwaliteitsverbetering.

Ervaringen van ondernemers

Bekijk hoe enkele ondernemers de ondersteuningsmogelijkheden ervaren. 


Voorwaarden

  • De voucher is een financiële bijdrage van 50% (tot maximum van € 5.000) van de kosten voor extern advies. De andere helft van de kosten moet door het bedrijf zelf worden gefinancierd.
  • Uitbetaling geschiedt na afloop van het traject.
  • Vouchers zijn voor mkb-ers gevestigd in Zeeland.
  • Elk bedrijf kan maximaal één voucher aanvragen.
  • Vouchers worden toegekend tot het beschikbare budget is uitgeput.
  • Het beschikbare budget varieert per gemeente.

Aanvragen voucher

Ben je actief in de verblijfsrecreatie in Zeeland en wil je innoveren? Of loop je tegen een kwestie aan die al jaren de groei van je bedrijf in de weg staat? Meld je dan nu aan voor een intakegesprek voor de innovatievouchers via Kim Provoost voor de mogelijkheden via kimprovoost@impulszeeland.nl of 06 53 41 25 68.

Terug naar het Aanjaagprogramma Innovatie

Als gemeente ook innovatievouchers aanbieden aan toeristische ondernemers? Neem contact op voor de mogelijkheden.