Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Vergroot je innovatiemogelijkheden

Zeeland Financial Matching (ZFM) stimuleert en faciliteert groei- en innovatieplannen van Zeeuwse studenten, start-ups, scale-ups en innovatief mkb. Met ZFM kun je hulp krijgen bij een specifiek groei- en innovatietraject. Met de ZFM regeling willen we innovatie, ondernemerschap en concurrentiekracht van bedrijven bevorderen en zo de Zeeuwse economie versterken.

Informatie over de regeling

Met de ZFM regeling is er voor en tijdens het traject één-op-één sparring over de plannen mogelijk. Verder dragen wij met een kleine subsidie in de vorm van een voucher bij aan een tegemoetkoming in externe kosten van het groei- en innovatietraject.

De eigen bijdrage van een ondernemer is 50% van de kosten van het traject, tenzij het externe kosten t.b.v. een opleiding betreft. In dat geval is de eigen bijdrage 75% van de kosten. De bijdrage van de voucher is minimaal €1.000,- en maximaal €7.500,-.

Waar kun je ZFM voor inzetten?

Een aantal voorbeelden om de voucher in te zetten zijn:

  • Inschakelen van een octrooigemachtigde voor een octrooiaanvraag.
  • Aanschaf van materialen of inschakelen van expertise t.b.v. de ontwikkeling van een prototype.
  • Adviseur inschakelen om bepaalde bedrijfsonderdelen te verbeteren. Denk aan marketing, HR, financiën of het schrijven van een businessplan t.b.v. een financieringsaanvraag.
  • Ontwikkeling van de ondernemer zelf door een opleiding te volgen.

Voor wie is het?

Zeeland Financial Matching (ZFM) is bedoeld voor start-ups, scale-ups, en studenten t/m 15 FTE, die externe kosten maken t.b.v. groei- en/of innovatieplannen.

Interesse?

Neem contact op!

Benieuwd of de ZFM regeling iets kan betekenen voor jouw plannen?
Neem dan contact op met Peter Gideonse.