Momenteel wordt in de fabriek 10.000 ton eiwitten per jaar gemaakt. De start-up wil binnen vijf jaar zes keer zoveel kunnen produceren en in 2032 meer dan een miljoen ton per jaar. Het is de bedoeling dat consumenten producten met hun proteïne in de toekomst kunnen kopen in supermarkten en fastfoodketens.

Deze fabriek is bovendien 100% afvalvrij. Enough kan de reststromen van het productieproces namelijk kwijt bij Cargill, bij wie het bedrijf op het terrein gevestigd is.

Hulp bij vestigen in Zeeland

Wij zijn als Impuls Zeeland trots dat we ENOUGH hebben mogen begeleiden bij vestigen in Zeeland. Samen met NFIA hebben we ondersteuning geboden bij het vinden van een geschikte locatie en in het vergunningenproces.

Rob Cogghe, Site Director van Enough in Sas van Gent: "Wij zochten een symbiose, een integratie, met een ander bedrijf waarbij we op een heel duurzame manier de suikers bij onze fabriek kunnen krijgen. Cargill is hier vlakbij, zij leveren ons de fermenteerbare suikers. Ze geven ons ook de mogelijkheid om een aantal installaties van hun te gebruiken om onze zero waste te kunnen garanderen. We hebben hier ook de mogelijkheid om tot 60.000 ton uit te breiden én we zitten hier vlakbij North Sea Port en Zeebrugge. Het is dus heel gemakkelijk om vanuit hier de producten over Europa te verdelen."

En we blijven warm contact houden. Zo ontvingen we afgelopen week samen met ENOUGH en Cargill demissionair minister Schreinemacher van Buitenlandse Handel.

Lees meer over de samenwerking tussen Impuls Zeeland en ENOUGH

Vestigen Agrifood

Enough maakt plantaardige proteïnen in Sas van Gent

De fabriek van het Schotse Enough maakt sinds september 2022 in Zeeland eiwitten uit schimmels die gebruikt worden voor vleesvervangers.

Internationaliseren

Demissionair minister Schreinemacher bezoekt duurzame en innovatieve bedrijven in Zeeland

Neem contact met ons op

Albert Meiresonne

Manager Internationaliseren

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager