Dick ten Voorde is algemeen directeur van Impuls Zeeland, de ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland. Impuls Zeeland biedt een snelle ingang naar alles wat ondernemers in Zeeland verder brengt, zoals marktinformatie, bedrijfskundige support en de juiste contacten. Zo kunnen ondernemers in contact komen met samenwerkingspartner(s), financier(s) of de juiste vestigingslocatie vinden. “We staan eigenlijk voortdurend op de uitkijk naar kansen en naar uitgelezen mogelijkheden om in Zeeland innovatief en duurzaam te ondernemen. En die zijn er volop. We kunnen nog zoveel nuttige dingen doen. In die zin hoop ik dat ondernemers dezelfde overtuiging hebben en samen met ons de veelheid aan kansen willen grijpen. Laat duidelijk zijn, wij willen graag slagen maken.”

Dick ten Voorde

“Ondernemers kunnen bij ons terecht voor innovatie, doorontwikkelingen en vernieuwende ideeën, producten en/of diensten. We sparren graag over hoe ze de toekomst aankunnen, welke innovaties mogelijk zijn en welke link er met verduurzaming te leggen is. Behalve sparren, kunnen we soms ondersteunen bij de financiering, bijvoorbeeld door te onderzoeken of er subsidiemogelijkheden zijn of financiering via investeringsfondsen.”

Energie- en grondstoffentransitie

De adviseurs van Impuls Zeeland zijn met name actief in de fase waarin je als ondernemer behoefte hebt aan een sparringpartner. “Als je een nieuwe machine wilt aanschaffen of zonnepanelen wilt leggen, dan heb je ons daar niet voor nodig. Maar als je nadenkt over hoe je je verdienmodel in stand moet houden, als je vernieuwingsslagen wilt doorvoeren in innovatieve zin of stappen wil zetten op het gebied van energie- of grondstoffentransitie, dan kan Impuls Zeeland zéker iets voor je betekenen.” Een mooi voorbeeld is volgens Dick het project bij Coroos in Kapelle waar ingezet wordt op het hergebruik van proceswater door de landbouw. “De hoeveelheid proceswater daar is enorm, circa 600.000 kubieke meter. Dat water, dat normaal gewoon geloosd wordt, wordt bruikbaar gemaakt voor de landbouw. De recente hete, droge zomer maakt direct het belang hiervan duidelijk. Natuurlijk doen we dat met een flink aantal stakeholders. Daarmee maken we slagen en maken we Zeeland rijp voor de toekomst.”

Sectorprogramma’s

Dick wijst op de verschillende sectorprogramma’s van Impuls Zeeland. Zo is Zeeland Connect hét ondernemend en onafhankelijk netwerk van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, dat door verbinding en samenwerking de positie van logistiek Zeeland versterkt. Ook participeert Impuls Zeeland in Smart Delta Resources, waarbij grote bedrijven uit de chemie, staal, energie en food industrie samenwerken aan de verduurzaming van de industrie. Binnen de vrijetijdssector is Impuls Zeeland dé verbinder en aanjager van innovatie. “Ondernemers kunnen bij ons terecht voor innovatie, doorontwikkelingen en vernieuwende ideeën, producten en/of diensten. We sparren graag over hoe ze de toekomst aankunnen, welke innovaties mogelijk zijn en welke link er met verduurzaming te leggen is. Behalve sparren, kunnen we soms ondersteunen bij de financiering, bijvoorbeeld door te onderzoeken of er subsidiemogelijkheden zijn of financiering via investeringsfondsen.”

CONTACTEER ONS

Onze experts staan voor jou klaar

Internationale ambities? Advies nodig om te innoveren of zoek je financiering om deze plannen waar te maken? Onze collega's helpen je graag verder

Albert Meiresonne

Manager Internationaliseren

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood

Kees-Jan Grin

Projectmanager Energietransitie & Circulaire Economie

Remco de Rijke

Projectmanager Logistiek en Energie

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie