Duurzame visproductie voor de groeiende vraag

Met de opgehaalde financiering zal Kingfish zijn productiecapaciteit vergroten en de toenemende vraag naar Dutch Yellowtail beantwoorden. Fase 2 van de faciliteiten in Zeeland omvat onder andere de bouw van een nieuw pomphuis en een tweede kwekerij. Vincent Erenst, CEO van de Kingfish Company, benadrukte het belang van deze uitbreiding en de rol van de converteerbare lening in het veiligstellen van de voltooiing van fase 2. Het bedrijf streeft ernaar om een positieve operationele cashflow en duurzame winstgevendheid te bereiken.

De Kingfish Company is al sinds 2017 actief in het kweken van Dutch Yellowtail, een vissoort die bekendstaat om zijn duurzame karakter en hoge kwaliteit. Bij haar komst naar Zeeland is het bedrijf ondersteunt door Impuls Zeeland, samen met de Netherlands Foreign Investment Agency, Provincie Zeeland en gemeente Noord-Beveland.

Mede dankzij InnoGo!, het innovatie- en financieringsprogramma van Impuls Zeeland, heeft Kingfish een deel van de teeltcyclus op kunnen starten, namelijk de opkweek van larven. De kweekomstandigheden zijn bij Kingfish Zeeland volledig beheersbaar, waardoor een duurzame kweek mogelijk is.

Lees verder onder het ondernemersverhaal.

Voor Kingfish Zeeland was de keuze voor Zeeland snel gemaakt

Kingfish Zeeland hoefde niet lang na te denken waar zij haar duurzaam gekweekte vis wilde gaan produceren en exporteren. Aan de voet van de Zeelandbrug profiteert het bedrijf van een goede locatie, de sterke aquacultuursector en strategische ligging.

Vestigen Investeren Agrifood Internationalize

Voor Kingfish Zeeland was de keuze voor Zeeland snel gemaakt

Kingfish Zeeland profiteert in Zeeland van een goede locatie, de sterke aquacultuursector, een strategische ligging en een financiering voor haar innovaties.

Gekweekt in gezuiverd Oosterscheldewater

Dutch Yellowtail is een roofvis verwant aan de makreel en vormt een uitstekend alternatief voor tonijn. Het bedrijf kweekt deze vis in gezuiverd Oosterscheldewater, waarbij de vissen organisch voedsel krijgen en er geen gebruik wordt gemaakt van antibiotica. Bovendien maakt Kingfish gebruik van groene energie om de kweek op duurzame wijze te realiseren.

Een investering in duurzaamheid

De betrokkenheid van het Ocean 14 Capital Fund bij deze financieringsronde benadrukt het belang van duurzaamheid in de visindustrie. Ocean 14 is een impactfonds dat investeert in durf- en groeibedrijven en technologieën die duurzame oplossingen bieden voor de oceaan. Met meer dan 25 jaar ervaring in de aquacultuursector, inclusief expertise in RAS-technologie (Recirculating Aquaculture Systems), vormt Ocean 14 een waardevolle aanvulling op de lijst van gerenommeerde investeerders van Kingfish.

Toekomstperspectief en duurzame groei

Met de afronding van fase 2 van hun faciliteiten in Zeeland zal Kingfish zijn productiecapaciteit aanzienlijk vergroten. Het bedrijf verwacht dat het oogstvolume van de locatie in Zeeland in het eerste kwartaal van 2024 zal toenemen en dat de productie in de loop van 2025 stabiel zal zijn. Deze uitbreiding zal niet alleen bijdragen aan de groei van de Kingfish Company, maar ook aan de verdere ontwikkeling van duurzame visproductie in Zeeland.

De Kingfish Company blijft zich inzetten voor duurzaamheid, innovatie en het leveren van hoogwaardige visproducten. Met de recente financieringsronde is het bedrijf goed gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar Dutch Yellowtail en een belangrijke speler te blijven in de duurzame visindustrie. Impuls Zeeland steunt de Kingfish Company in hun streven naar duurzame groei en draagt zo bij aan de economische ontwikkeling van Zeeland als regio voor innovatieve en duurzame ondernemingen.

bronnen: Vismagazine en The Kingfish Company

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder

Al onze diensten zijn kosteloos en vertrouwelijk

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood