Groeiende markt

De markt voor zeewier groeit wereldwijd met 20% per jaar, terwijl het aanbod van hoge kwaliteit schaars is. Zeewier is een bron van vitaminen, mineralen (meer dan andere groenten)en vitamine B complex incl. B12 (wat in planten zelden voorkomt). Zeewier beschikt verder over antioxidanten, essentiële amino- en vetzuren, een ideale dosis kalium-natrium, calcium en bevat eiwitten en vezels. De toepassingen van zeewier zijn legio (food, medicijnen, cosmetica en zelfs bioplastics). SHH start met afzet van het hoogwaardige kwaliteit wier in de foodmarkt. SHH werkt samen met Wageningen UR, Hogeschool Zeeland, Stichting Zeeschelp en NIOZ voor diverse onderzoeken.

Neem contact met ons op

Meer weten over ondernemen in de agrifoodsector

Meer weten over dit project? Ga met ons in gesprek

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood

Laurens Meijering

Projectmanager Agrifood