Onderscheidend open innovatiesysteem

De bestaande infrastructuur aan applicatiecentra in de regio Zuid-Nederland in twee jaar tijd verheffen tot een (inter)nationaal onderscheidend open innnovatiesysteem voor het mkb in de biobased ketens. Er zijn momenteel zeven applicatiecentra in Zuid-Nederland te weten, Biopolymeer Applicatie Centrum (BAC), Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL), Green Chemistry Campus (GCC), Kleuren Applicatie Centrum (KLAC), Natuurvezel Applicatie Centrum (NAC), Rusthoeve Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum (Biobased Innovations Garden). Deze biobased applicatiecentra zijn in verschillende stadia van ontwikkeling en opereerden tot op heden solo. Middels dit project zullen deze applicatiecentra doorgroeien naar een (inter)nationaal onderscheidend aanbod van kennis en diensten, door professionalisering, afstemming en samenwerking.

Cross-overs naar topclusters

De Rusthoeve is gespecialiseerd in de teelt van gewassen die gebruikt kunnen worden in de biobased economy. De Biobased Innovations Garden Rusthoeve (BIGR), gesitueerd op de Rusthoeve, is een applicatiecentrum voor de teelt en het testen van verschillende soorten biomassa wat een bron kan zijn voor mkb’ers en collega applicatiecentra. Cross-overs worden gelegd naar applicatiecentra in aanpalende topclusters zoals food en chemie.

Tegelijkertijd zullen de applicatiecentra tijdens het project meerdere mkb-bedrijven helpen met concrete innovaties en business cases.

Neem contact met ons op

Ook bijdragen aan de ontwikkelingen in de biobased economy

Wij staan voor u klaar om u verder te helpen

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood

Laurens Meijering

Projectmanager Agrifood