In een pand op bedrijventerrein Nishoek in Kruiningen produceert BioBase Pack Europe sinds eind 2017 een - wereldwijd uniek - volledig biologisch afbreekbaar kunststof uit materialen die zijn ontwikkeld door moederbedrijf HemCell®, dat al langer in Zeeland gevestigd is. HemCell® is de BV waarin de diverse patenten voor de unieke technologie zijn ondergebracht.

Het bijzondere van producten uit HemCell® bioplastic is dat ze niet in een fabriek afgebroken moeten worden (zgn “Industrieel composteren”) maar vanzelf composteren als ze in de buitenlucht komen (zgn: koude grond composteerbaar ofwel home compostable) Binnen 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de dikte van het product, is er niks meer van over. Het product heeft bovendien een concurrerend businessmodel op gangbare (aardolie-gebaseerde) plastics.

"Door de inzet van Impuls Zeeland en InnoGo! zijn we in aanmerking gekomen voor een OP-Zuid Kennischeque. Met dat geld hebben we testen en onderzoek kunnen doen. Ook via InnoGo! en het Zeeuws Participatiefonds hebben we financiering gekregen."

Ondersteuning bij vestiging en met financiering

Nico Osse, directeur HemCell® en BioBase Pack Europe: "Impuls Zeeland, heeft het bedrijf ondersteund de bedrijfsvestiging met onder meer het vinden van een geschikte locatie en het verkrijgen van vergunningen.

Daarnaast is HemCell® bv is in de begin fase van productontwikkeling ondersteund met een financiering vanuit ons fonds InnoGo!, dat innovatieve starters en mkb’ers ondersteunt. In 2017 is het Zeeuws Participatiefonds (indirect) aandeelhouder geworden in zowel HemCell® als BioBase Pack Europe via het zogenaamde InCrowd Fund HemCell+ II bv, een even innovatief fondsmodel van HemCell® zelf.

Door de inzet van Impuls Zeeland en InnoGo! zijn we in aanmerking gekomen voor een OP-Zuid Kennischeque. Met dat geld hebben we testen en onderzoek kunnen doen. Ook via InnoGo! en het Zeeuws Participatiefonds hebben we financiering gekregen."

"De waarde van Impuls Zeeland was enorm, omdat zij directe toegang bieden tot het netwerk. De samenwerking was erg soepel en vriendelijk. Impuls Zeeland ondersteunt ondernemers zoals ikzelf hun doelen te behalen.”

In onderstaande video vertelt Nico Osse over de samenwerking met de afdelingen Vestigen van Impuls Zeeland (voorheen onder de merknaam Invest in Zeeland) en Investeren over de voordelen van zakendoen vanuit Zeeland.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom Zeeland de perfecte vestigingslocatie is voor Bio Base Pack Europe

“Bio Base Pack Europe doet zaken over de hele wereld, waaronder in Azië. De plant in Zeeland is de belangrijkste fabriek, zowel in Europa als wereldwijd, omdat hier de R&D plaatsvindt.

Het voordeel van deze locatie in Zeeland is dat er vrijwel geen files zijn. We zitten midden tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Voor ons personeel is het een voordeel dat ze niet ver hoeven te reizen. Wanneer we in de toekomst personeel aan willen nemen kunnen we putten uit een grote pool in Terneuzen, dat daar aanwezig voor de petrochemische industrie, evenals in Vlissingen. Ik reken erop dat veel van die mensen graag bij een innovatief bedrijf als het onze willen werken.”

"Onze plant in Zeeland is de belangrijkste fabriek, zowel in Europa als wereldwijd, omdat hier de R&D plaatsvindt."
PROFITEER OOK VAN EEN GROOT NETWERK EN KENNIS VAN DE REGIONALE MARKT

Hiermee kunnen we je helpen

Maak gebruik van onze uitgebreide dienstverlening bij vestigen en uitbreiden of investeren in jouw bedrijf in Zeeland.

Selectie van locaties

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? Wij weten het. We helpen je graag jouw ideale vestigingslocatie in Zeeland te vinden.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder

Al onze diensten zijn kosteloos en vertrouwelijk.

Albert Meiresonne

Manager Internationaliseren

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Laura Walhout

Foreign Direct Investments Manager

Edwin van Houte

Manager Investeren