Allyourz is een informatief en boekingsplatform in één waarbij alles te vinden is op het gebied van vrije tijd. Waar grote spelers als Booking.com zich alleen richten op het boeken van hotels en vakantiewoningen, biedt allyourz een compleet aanbod met alle vormen van verblijf en recreatie binnen Zeeland. Dit zijn niet alleen hotels, maar ook campings, restaurants en activiteiten. Daarnaast is er veel informatie en inspiratie op het platform te vinden. De mooiste plekken en best bewaarde geheimen zie je terug op één centraal punt: allyourz.nl

Voor en door Zeeuwen

Met het steeds dominanter worden van buitenlandse platforms en het wegvallen van VVV Zeeland, voorzag Adjan Kodde een uitdaging voor de Zeeuwse economie. Deze twee ontwikkelingen komen in de realisatie van allyourz samen. Enerzijds biedt het platform Zeeuwse ondernemers meer zichtbaarheid en bezoekers een compleet overzicht. Anderzijds gaat allyourz de stijgende prijzen en vaak nadelige voorwaarden voor verhuurders van buitenlandse platforms tegen, door ondernemers een alternatief te bieden en de geldstromen binnen Zeeland te houden. Ook waren Zeeuwse ondernemers in de gelegenheid aandeelhouder van het platform te worden. Dit resulteerde in een gedeeld eigenaarschap tussen de oprichters, veertien lokale ondernemers en het Zeeuws Participatiefonds.

Zeeuws Participatiefonds

‘’Door het uitbreken van de coronacrisis was de uitwerking van allyourz met Zeeuwse ondernemers in het begin best lastig’’, vertelt Adjan. Zeeuwse ondernemers in de recreatiesector hadden het door de coronamaatregelen moeilijk en moesten gasten naar huis sturen. Toch geloofde hij in ondernemerschap en zo kwam hij in aanraking met Impuls Zeeland en het Zeeuws Participatiefonds (ZPF). Door toekenning van een deel van het Wind in de Zeilen budget voor de Provincie aan Impuls Zeeland, werden de investeringsmogelijkheden van het ZPF verruimd. Na een presentatie aan de Board van het ZPF kreeg Adjan in augustus 2020 dan ook formeel akkoord op de investering en kon hij aan de slag.

‘’We hebben de samenwerking met Impuls Zeeland als bijzonder prettig ervaren’’, vertelt Adjan. We vonden de Board van het ZPF opbouwend en kritisch vanuit een aantal zeer ervaren mensen. Bovenal ervaren we veel support van de Investment Managers van Impuls, Ralph Veerhoek en Edwin van Houte, die met hun bedrijfskundige kennis en grote netwerk als sparringpartners dit project begeleiden.

‘’De grote kracht van Zeeland is de veelzijdigheid. Je kan naar de Waddeneilanden om uit te waaien, maar dat kun je niet combineren met een bezoek aan een stadje. Je kan lekker naar de Veluwe voor de natuur, maar daar heb je geen zee. Wij zijn die geluksvogels in Zeeland die het allemaal hebben. Dat betekent wel dat we het moeten verbinden. Het leuke aan een week in Middelburg verblijven, is dat je een dagje naar Domburg kunt en een fietstocht naar Veere kunt maken. Deze verbinding zoeken wij en ontsluiten we digitaal met allyourz’’, aldus Adjan Kodde.
Adjan Kodde, allyourz

Een zonnige toekomst

Inmiddels ontvangt allyourz tienduizenden unieke bezoekers per maand op hun platform. Van dit aantal bezoekt 85% mobiel het platform. ‘’Wij verwachten een steeds belangrijkere rol te kunnen spelen in het ecosysteem. Feitelijk zijn we bezig met een digitale transformatie van een economische sector van Zeeland. Met veel betrokkenen zetten we veel stappen in de goede richting van deze transformatie”, aldus Adjan.

Aandeelhouders in het ZPF zijn ZLM Verzekeringen, De Zeeuwse Verzekeringen, Provincie Zeeland en Impuls Zeeland.