Ondernemen in Zeeland

Met de wind in de zeilen

Impuls Zeeland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zeeland. Wij stimuleren de Zeeuwse economie en ondersteunen innovatieve bedrijven. Hoe doen we dat? Door het aantrekken van nieuwe bedrijven, internationaliseren, financieren van innovatieve startende en groeiende bedrijven en het ontwikkelen van projecten en programma’s in Zeeuwse topsectoren. Dit alles doen wij samen met overheden, ondernemers en kennisinstellingen. 

Regionale ontwikkelingsmaatschappij

Impuls is één van de acht regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's) in Nederland. Bijna elke regio heeft een eigen ROM, focus is het versterken van de regionale economie in het algemeen. Wij laten ondernemers innoveren, investeren en internationaliseren om hun groei te versnellen. Zo zorgen we voor een duurzame groei van de regionale economie en werkgelegenheid. 

Strategisch meerjarenplan 

Impuls werkt aan de hand van een Strategisch Meerjarenplan. Hierin zijn onze missies 'CO2-reductie en verduurzaming in het mkb en grootbedrijf' en 'de economische toekomstbestendige, leefbare delta' duidelijk beschreven. In onze jaarplannen werken we deze missies verder uit in projecten op het gebied van innovatiefinanciering, programma- en projectontwikkeling en aantrekken van bedrijven.