Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

De Toekomst van Toerisme als centrale vraag

Gedeputeerde Dick van der Velde opende het event met Toekomstbeeld Bestemming 2030 en inzichten in de waarde van toerisme voor Zeeland. Duurzaamheid en de arbeidsmarkt werden als belangrijke thema's aangestipt.

Digitale gastvrijheid biedt een nieuwe dimensie

Ruth Pijls van het Saxion deelde kansen voor digitale gastvrijheid en belichtte technieken, zoals kentekenregistratie bij garages en aftellen tot groen licht bij stoplichten. Ook robots en geautomatiseerde processen werden gezien als kansrijke oplossingen.

Klimaatverandering: van negatieve energie naar positieve insteek

Klimaatoptimist Maartje Bregman bracht positiviteit met verhalen over impactvolle initiatieven, van een ambassadeursprogramma voor de Waddenzee tot ecotoerisme.

Beïnvloeden tot groene keuzes

Wendy Oude Veldhuis, beïnvloedings- en klimaatpsycholoog, deelde praktische beïnvloedingstechnieken voor ondernemers. Principes als wederkerigheid en social proof werden benadrukt met tekstuele zinnen als: “Wij doen ons deel om het klimaat te verbeteren, kunnen we ook op jou rekenen?”. Met de gratis e-download van Wendy konden ondernemers direct zelf aan de slag.

Muzikale afsluiting door sneldichteres

De dag werd muzikaal afgesloten door sneldichteres Dominique Engers, die een samenvatting gaf van de Toeristische Ontmoetingsdag. Bekijk de presentaties en foto’s op de website van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme.

Ontdek meer
Neem contact met ons op

Meer weten over toerisme in Zeeland?

Ben jij toeristisch ondernemer en wil je werken aan de toekomst van jouw bedrijf? Wij helpen je graag met inspiratie en ondersteuning. Ga met onze projectmanagers in gesprek over mogelijke ondersteuning.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie