Circulair ondernemerschap is van groot belang in de toeristische sector, waar de wensen van gasten snel veranderen en drukke periodes extra belasting op beschikbare bronnen leggen. Het internationale project FACET heeft drie jaar lang circulair ondernemerschap gestimuleerd en daarbij diverse stakeholders, overheden, experts en ondernemers betrokken.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wat is circulair ondernemerschap?

Circulair ondernemen is een duurzame manier van ondernemen die gericht is op het minimaliseren van verspilling en het creëren van meerwaarde. In een circulaire economie worden grondstoffen optimaal benut en materialen hergebruikt om de ecologische voetafdruk, de impact, van een bedrijf te verkleinen. Het is dus veel meer dan enkel recyclen. Bijvoorbeeld het moderniseren van producten, hergebruiken of vooraf nagaan of je een product of materiaal echt nodig hebt.

Behaalde resultaten FACET

Het FACET-project heeft vijf pilots uitgevoerd om circulaire oplossingen voor de sector te demonstreren. Ook zijn 30 ondernemers uit Nederland en België geholpen bij het invoeren van circulaire oplossingen in hun bedrijf. Daarnaast heeft het project drie whitepapers ontwikkeld om circulariteit te stimuleren en zijn er tips, tools en best practices verzameld om ondernemers te inspireren. Tenslotte is er een aanbeveling gemaakt voor een meer circulaire toekomst. Hierbij is gekeken naar het volledige toeristische ecosysteem.

Bekijk de factsheet (EN)


De FACET nieuwsupdate

Benieuwd naar meest recente ontwikkelingen binnen het project? Lees de laatste nieuwsbrief.

Beschikbare informatie

Om de circulaire toeristische sector blijvend te stimuleren, is alle verzamelde informatie uit het project beschikbaar op www.facetwiki.eu.

Dankwoord

We willen alle betrokkenen bedanken voor hun bijdrage aan het project, in het bijzonder de ondernemers, Provincie Zeeland en het Interreg 2 Zeeën team.

Neem contact met ons op

Wij helpen jou graag verder!

Wil je jouw bedrijf verduurzamen en aan de slag met circulair ondernemen? Ga met ons in gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie