McCain breidt uit in Rilland

In Rilland gaat McCain de gepaneerde champignons produceren die Scelta Products tot nu toe uit een fabriek in Yerseke kwamen. In de vestiging in Yerseke wordt straks alleen nog gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Verder worden in de nieuwe fabriek kaassnacks geproduceerd voor Van Geloven. Dat bedrijf maakt sinds 2016 deel uit van McCain Foods.

Groeien op internationale markt met 'appetizer'- producten

In september 2022 nam de frietgigant het Zeeuwse Scelta Products over, een specialist in groentesnacks zoals uienringen, gepaneerde champignons en hapjes op basis van broccoli, bloemkool en wortel. De vestigingen en het assortiment van Scelta maken nu deel uit van McCain. De overname bood McCain de mogelijkheid om te groeien op zowel de Europese als internationale markten met deze 'appetizer'-producten.

,,We zijn van plan om de komende jaren verder te investeren in onze Nederlandse vestigingen. Met de opening van de fabriek in Rilland kunnen we innovatie in de appetizer-industrie stimuleren”, zegt Max Koeune, president en algemeen directeur van McCain Foods in de PZC.

De nieuwe fabriek in Rilland levert volgens McCain zo’n veertig nieuwe banen op. Er wordt dit en komend jaar 36 miljoen euro geïnvesteerd.

Duurzame productie

De nieuwe fabriek is zo ingericht dat de restwarmte zo veel mogelijk wordt hergebruikt, bijvoorbeeld om de kantoren en het water voor de schoonmaak ermee te verwarmen. Het gebouw is bovendien voorzien van meer dan 3.000 zonnepanelen, maar omdat koelen en vriezen veel energie vergt, is de nieuwe locatie nog niet energieneutraal.

Over McCain

McCain Foods Limited is een Canadees familiebedrijf en ’s werelds grootste producent van diepgevroren aardappelproducten hapjes en snacks. McCain heeft 22.000 mensen in dienst, exploiteert 51 productiefaciliteiten op zes continenten, werkt samen met 3.500 telers en genereert een jaarlijkse omzet van meer dan 11 miljard Canadese dollars.

Bronnen: AGF en PZC

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder

Al onze diensten zijn kosteloos en vertrouwelijk

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Daphne d'Hont

Projectmanager Agrifood