De aanbesteding van het tankstation in Goes is gestart. De Gemeente Goes is gestart met de verkoop van een kavel voor de bouw van een schoon tankstation op het nieuwe bedrijvenpark Deltaweg op Tendernet.
Het haalbaarheidsonderzoek van Infram naar een waterstoftankstation in Zeeland laat zien dat een schoon tankstation in de gemeente Goes kansrijk is. Ook meerdere marktconsultatiegesprekken wijzen uit dat bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van schone brandstoffen zoals waterstof, geïnteresseerd zijn in de realisatie en exploitatie van een schoon tankstation op het bedrijvenpark Deltaweg. Naast de zero-emissie brandstoffen groene waterstof en snellaadpalen met duurzaam opgewekte elektriciteit, wordt ook (om de transitie mogelijk te maken) ruimte geboden voor brandstoffen met een hele lage CO2-uitstoot, zoals bepaalde soorten biodiesel en bio-CNG groengas. Op het nieuwe Bedrijvenpark Deltaweg is inmiddels voor het schoon tankstation door de gemeente een passend en aantrekkelijk kavel gereserveerd.

Met een schoon tankstation kunnen we met elkaar weer een stap zetten om onze voertuigen zonder emissie te laten rijden.

De aanbesteding is deze week gepubliceerd op TenderNed onder de naam: Realisatie Schoon Tankstation Bedrijvenpark Deltaweg gemeente Goes. De aanbestedingsstukken zijn rechtstreeks beschikbaar.

Aanbesteding


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de Provincie Zeeland in het kader van OPZuid.

Stimulus Programmamanagement | Provincie Zeeland | Ministerie van Economische Zaken en Klimaat | Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat | Gemeente Goes

Projecten en programma's

Zero Emissie Transport

Het doel van het project Zero Emission Transport is het ontwikkelen van een ‘Innovation Community Zero Emissie Transport’ binnen het platform Zeeland Connect. Impuls Zeeland is penvoerder van dit project en vervult het projectmanagement.

Benieuwd of elektrisch rijden iets voor jouw bedrijf is?

Wij bieden je makkelijk, gratis én vrijblijvend de mogelijkheid om dit te laten onderzoeken. Ervaar je zelf wat het elektrisch rijden inhoudt. We maken een analyse van het rittenprofiel en de laadbehoefte voor jouw bedrijf. Een mooie manier om te ontdekken hoe je jouw wagenpark emissieneutraal kunt maken!

Lees meer

Contacteer onze projectmanager

Meer weten over dit initiatief of over Zero Emissie Transport in het algemeen?

Remco de Rijke

Projectmanager Logistiek en Energie