Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Bezoek aan een landschapscamping

De dag begon bij Camping De Heerlijkheid van Wolphaartsdijk. Eigenaar Maarten Janse gaf een rondleiding over zijn landschapscamping gelegen aan het Veerse Meer. Op de camping wordt veel aandacht besteed aan de vergroening en inrichting van het bedrijf waardoor deze natuurinclusief is. Zo is er bewust gekozen voor het plaatsen van inheemse planten.

Een toekomstbestendig bedrijf

Vervolgens bezochten we Brasserie & Hotel Katoen in Goes. Eigenaar Ron Diephout vertelde dat ze de visie en gewenste uitstraling in alle onderdelen van het bedrijf doorvoeren. Zo komt de geschiedenis van het pand, een plaats om stoffen te drogen en bleken, in diverse uitingen naar voren. Daarnaast is het bedrijf aan het digitaliseren. Een voorbeeld hiervan is het besparen van energie door in hotelkamers automatisch de airco uit te schakelen bij het openzetten van een raam.

“Geweldig om bij deze bevlogen ondernemers een kijkje in hun keuken te mogen nemen en zo weer nieuwe ideeën voor onszelf op te doen. Ook is het handig om meer van de achtergronden en bedrijfsfilosofieën te weten, zodat wij onze eigen gasten beter kunnen informeren.”

Astrid Goedegebure, Landschapspark Borsele.

Duurzaam en bijzonder overnachten

Het laatste bezoek was aan Camping & Villapark De Paardekreek in Kortgene. Deze familiecamping bouwde de afgelopen jaren diverse circulaire en duurzame verblijfsaccommodaties. Van suites op het water tot circulaire huizen in een dijk. Eigenaren Arjen en Marijke Brinkman vertelden meer over de samenwerkingen die ze zijn aangegaan om deze vooruitstrevende accommodaties te realiseren.

Meer verhalen uit de regio

Op zoek naar meer verhalen van toeristische ondernemers in de regio? Bezoek onze inspiratiepagina en houd onze agenda in de gaten voor meer inspirerende events.

Meer inspiratie
Neem contact met ons op

Ga met ons in gesprek

Op zoek naar inspiratie voor jouw bedrijf? Of hulp nodig bij het concreet maken van innovatieve plannen voor jouw bedrijf? Ga met onze projectmanagers in gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie