Een duurzame toekomst

Stoomtrein Goes-Borsele is een bekende dagattractie op Walcheren. De stichting staat voor een grote uitdaging: het circulair bouw van een treinenfabriek. De komst van het gebouw gaat veel betekenen voor de toekomst van de stichting. De dagattractie kan hierdoor een jaarrond opengesteld worden en overdekt een expositie aanbieden. Ook gaan de kosten voor de restauratie van de treinen en coupés, die nu nog buiten opgeslagen staan, naar beneden. Deze zullen door een overdekte opslag minder vatbaar zijn voor regen en zon.

Item op tv

Om de circulaire plannen te realiseren neemt Stoomtrein Goes-Borsele deel aan het internationale project FACET waarin ondernemers ondersteuning krijgen bij het toepassen van circulaire oplossingen in hun bedrijf. Omroep Zeeland maakte een item over de plannen van de stoomtrein.

Bekijk het item

Het internationale project FACET gaat over circulair ondernemen in de toeristische sector. In het project krijgen ondernemers ondersteuning bij het toepassen van circulaire oplossingen binnen hun bedrijf. Denk aan het inschakelen van een expert die met hen naar de plannen kijkt en advies geeft of de mogelijkheid om met meerdere ondernemers en stakeholders te brainstormen over mogelijke oplossingen. In totaal doen 20 Zeeuwse ondernemers mee aan het project.

Meer over FACET
Neem contact met ons op.

Wij helpen je graag verder!

Wil jij ook aan de slag met circulariteit en ben je op zoek naar advies en ondersteuning? Ga in gesprek met onze projectmanagers. Wij helpen je graag verder!

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie