Een historisch pand verduurzamen

Een kerk vergt een andere aanpak dan een gemiddeld pand. Kerken zijn namelijk niet gebouwd met het oog op duurzaamheid.

Leonard Dominicus is samen met Ineke, eigenaar van Nachtje in de Kerk in Vrouwenpolder en zij staan voor de uitdaging hun pand te verduurzamen. Leonard: “Alles wat je in deze ruimte aanpakt, is omvangrijk. Daarnaast willen we graag bepaalde elementen van de kerk behouden. Zonnepanelen op het dak van een kerk vinden we niet zo passend. Dat tast de uitstraling van de kerk aan.”

Leonard Dominicus over de hulp van Impuls

“In mijn zoektocht naar een onafhankelijke partij kwam ik bij Impuls Zeeland terecht. Toen las ik ook over de mogelijkheden voor vouchers die inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld een duurzaamheidsscan.”

Een voucher voor verduurzamen

Wat er precies moet gebeuren om te verduurzamen en vooral in welke volgorde, is voor veel ondernemers een puzzel. Leonard: “Een voucher maakt de stap kleiner om verder te verduurzamen. Het is een steuntje in de rug. Verder was het contact met Impuls goed. De projectmanager van Impuls was een centraal contactpersoon in ons traject. Voor ik bij Impuls terecht kwam, klopte ik aan bij andere bedrijven en instanties. Dan merk je dat iedereen zijn eigen dingetje doet. Impuls is juíst de verbinder tussen verschillende partijen. ”

Leonard: “Het is waardevol dat Impuls al die connecties heeft. Dat heb je als kleine ondernemer nodig.”

Hulp bij verduurzaming: duurzaamheidscan

Leonard en Ineke besluiten aan de slag te gaan met een uitgebreide duurzaamheidsscan. Leonard en Ineke hopen met de duurzaamheidsscan te achterhalen wat interessante verduurzamingsopties zijn voor de toekomst. Én wat het kost en oplevert.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder!

Heb jij een toeristisch bedrijf en ben je op zoek naar hulp bij vernieuwing en innovatie? Ga in gesprek met onze projectmanagers en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie