Kingfish Zeeland

Kingfish Zeeland gaat als eerste in Europa Yellowtail Kingfish kweken. Deze vissoort is zeer geschikt voor sashimi en als alternatief voor bedreigde soorten als tonijn en zwaardvis. De vis zal worden gekweekt in een Recirculatie Aquacultuur Systeem. Hierdoor komt er een sub-tropische vissoort vers beschikbaar op een locatie met goede verbindingen met de Europese vishandel: Zeeland.

Ontstaan van het idee

Al decennia lang is initiatiefnemer Kees Kloet wereldwijd actief als consultant bij aquacultuursystemen. Met zijn ervaring onderkende hij dat technische ontwikkelingen het nu mogelijk maken om de teelt van Yellowtail naar Europa te halen. 

De start bij InnoGo!

Hoewel Kingfish Zeeland al zijn eigen ouderdieren heeft rondzwemmen, is het voor een goede start van belang om ook te beginnen met de opkweek van larven. De financiële ondersteuning van InnoGo! maakt het mogelijk om zo snel als mogelijk te starten met dit deel van de teeltcyclus, namelijk de opkweek van larven.

De toekomst

De realisatie van de kwekerij in Colijnsplaat wordt momenteel voorbereid, en uitbreidingsmogelijkheden worden daarin al meegenomen. Waartoe de start bij InnoGo! zal gaan leiden? Dat ligt in de toekomst!

Kijk voor meer informatie op: www.kingfish-zeeland.com