wo, 31-01-2018, 11:39
Download

The Green Bay bouwt mega groen datacenter in Borsele

The Green Bay ontwikkelt in het Sloegebied in de Zeeuwse gemeente Borsele het grootste groene datacenter van Nederland en één van de duurzaamste datacenters ter wereld. Invest in Zeeland heeft samen met andere partners The Green Bay ondersteund bij het vestigen van het bedrijf in Zeeland.

 

Betrouwbaar, energie-efficiënt en duurzaam

Op de locatie naast de oude kolencentrale van EPZ in Borsele heeft The Green Bay de beschikking over uitstekende voorzieningen zoals een directe en redundante aansluiting op het energieschakelstation van Tennet en een zeewaterkoelsysteem wat specifiek voor het datacenter wordt omgebouwd. Deze voorzieningen maken het datacenter niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook zeer energie-efficiënt en duurzaam.

Wind op zee levert energie

De energie wordt geleverd door de Zeeuwse windmolenparken, zonneparken en de te ontwikkelen windparken voor de kust.

Uniek in Nederland: datacenter zonder vervuilende dieselgeneratoren

Door de betrouwbaarheid van de redundante energievoorziening heeft The Green Bay geen vervuilende dieselgeneratoren nodig als noodstroomvoorziening, maar gebruikt het een battery back-up. Deze voorziening wordt gedeeld met de energieleverancier die de battery back-up inzet om het energienetwerk te balanceren. Deze samenwerking is uniek in Nederland.

Grotere betrouwbaarheid in Zeeland dan in Amsterdam

Het datacenter van The Green Bay heeft een oppervlakte van 30.000 m2 en heeft een capaciteit van 30 MW. De locatie in Zeeland heeft snelle glasvezelverbindingen met de randstad en is daardoor zeer aantrekkelijk als alternatief voor Amsterdam waar zich de meeste datacenters van Nederland bevinden, maar waar de betrouwbaarheid van het energienetwerk beduidend minder is dan in Zeeland.

Lees meer over de keuze voor Zeeland op thegreenbay.nl

Samenwerking

" The Green Bay heeft het datacenter ontwikkeld in samenwerking met een aantal gerenommeerde partners: Ingenieursbureau Royal Haskoning / DHV, Bouwbedrijf ASK Romein, Delta (netwerk), Huawei (DC apparatuur) en NIBC als financieel adviseur. De plannen zijn warm ontvangen door de provincie Zeeland en de gemeente Borsele. Met name door intensieve samenwerking met Invest in Zeeland is de keuze voor deze locatie tot stand gekomen."

Zeeland als populaire vestigingsplaats voor datacenters

The Green Bay verwacht dat Zeeland zich zal ontwikkelen tot een populaire vestigingsplaats voor datacenters, met name door de uitstekende energievoorzieningen.

Bouw en opening

Aanvang van de bouwwerkzaamheden staat voor het 2e kwartaal van 2018 gepland. De opening zal omstreeks mei 2019 plaatsvinden.